עוגיות פריכות עם אגוזים וצימוקים מהמטבח הגיאורגי בתוספת טחינה ושומשום מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ








 






English recipe listed belw




החומרים מדודים או בגרמים
או בכוס פלסטיק חד פעמית
לשתייה קרה 
לשים בקערת ערבוב
3/4 כוס סוכר 100 גרם
1/2 כוס שמן קנולה 90 גרם
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
1/4 כפית מלח
1.5 ביצים (כן ביצה וחצי)
150 גרם מרגרינה בטעם חמאה 
או חמאה רכה חתוכה לקוביות
5 כוסות קמח 500 גרם
 להתחיל ללוש בידיים
ולהוסיף כמה כפות מי ברז או מיץ
תפוזים לפי הצורך
עד שמתקבל בצק נעים

לכסות בניילון נצמד
ולהניח במקרר כשעה למנוחה

למריחה
חצי ביצה שהשארנו

למלית 
כ-200 גרם אגוזים גרוסים גס
100 גרם צימוקים
טחינה גולמית
כ-70 גרם שומשום

לאחר מכן לחלק לשלושה חלקים

או לארבעה חלקים אם אתם רוצים רולדות יותר
צרות

לקמח את שולחן העבודה והבצק

לרדד למלבן דק 3 מ"מ
בערך 50×40 ס"מ

לפזר על הבצק כשלוש כפות סוכר חום
למי שאין אז לבן
לפזר מעל אגוזים גרוסים גס
וחופן צימוקים
לזלף מעל 3 כפיות טחינה גולמית
לפזר כף וחצי שומשום

לגלגל לרולדה
להניח על נייר אפייה בתבנית
ולחתוך למשולשים כהה זוית
עם סכין גלית רצוי

לאחר מכן להבריש בחצי ביצה שהשארנו

לאפות ב-180 מעלות עד הזהבה
כשלושים דקות לרולדה העבה

The ingredients are measured or in grams

 or in a disposable plastic cup

 for a cold drink

 put in a mixing bowl

 3/4 cup sugar 100 grams

 1/2 cup canola oil 90 grams

 1 teaspoon vanilla extract

 1 bag of baking powder 10 grams

 1/4 teaspoon of salt

 1.5 eggs (yes an egg and a half)

 150 grams of butter-flavored margarine

 or soft butter cut into cubes

 5 cups of flour 500 grams

 start kneading with hands

 and add a few tablespoons of tap water or juice

 Oranges as needed

 until a pleasant dough is obtained


 Cover with plastic wrap

 and put in the fridge for about an hour to rest


 for application

 Half an egg we left


 for stuffing

 About 200 grams of coarsely chopped nuts

 100 grams of raisins

 raw tehini

 About 70 grams of sesame


 Then divide into three parts


 Or for four parts if you want more roulades

 Trouble


 Flour the work table and the dough


 Roll out into a 3 mm thin rectangle

 About 50x40 cm


 Sprinkle about three tablespoons of brown sugar on the dough

 For those who don't have a son

 Sprinkle over coarsely chopped nuts

 and a handful of raisins

 Sprinkle over 3 teaspoons of raw tahini

 Sprinkle a tablespoon and a half of sesame seeds


 to roll

 Place on baking paper in a pan

 and cut into dark triangles

 Preferably with a corrugated knife


 Then brush with half the egg we left


 Bake at 180 degrees until golden

 About thirty minutes for the thick roulade




תגובות