עוף ממולא באורז וצימוקים אפוי עם בטטות צימוקים שמן זית טעים בריא ממטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים

תבנית אפייה להגשה אפשר פיירקס
עוף שלם

למלית העוף

1 כוס אורז מבושל
1 בצל קטן מאוד קצוץ קטן מאוד
חופן צימוקים
רבע כפית כורכום
לערבב היטב
ולמלא את העוף

לפזר על העוף
מעט פפריקה חריפה ופלפל שחור
מעט מלח
מעט פפריקה מתוקה
מעט כורכום
1 כף שמן זית
ולעסות את העוף עם התבלינים לטעם
וצבע יפה



לירקות בתנור
4 בצלים בינוניים לחתוך לפלכים
3 בטטות חתוכות לחצי ולפרוסות בעובי כחצי ס"מ
כ-4 תפוחי אדמה גדולים רחוצים
לא קילפתי אין צורך 
לחתוך לחצי ולפרוסות בעובי כחצי ס" מ

מעט פפריקה חריפה
מעט פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
חופן צימוקים

כפית גדושה סילאן
1/2 כוס שמן זית

לערבב הכל ביחד

לשפוך בתבנית מסביב העוף

אפייה 190 מעלות 
כשעה ורבע


ניתן לכסות בנייר אפייה ועליו נייר כסף
לאפות כ-40 דקות
לאחר 40 דקות להסיר את הניירות
ולהמשיך לאפות עוד
כ-35 דקות לפי הצורך
עד שהעוף שזוף רך וגם הירקות

תגובות