עוגת ג'רבו הונגרית משגעת שכבות בצק ריבה ואגוזים פרווהאו חלבי כמה טעים מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ



English recipe listed below





החומרים לבצק

החומרים בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

לשים בקערה

5 כוסות   קמח 500 גרם

1/4 כוס סוכר לבן 40 גרם

1/3 כוס שמנת צמחית 60 גרם

1/2 כפית שטוחה מלח

1 ביצה

1 כפית וניל

1 כף שמרים יבשים 10 גרם

1 גרידת לימון קטן

400 גרם מרגרינה או חמאה רכה



ללוש הכל לבצק אחיד ונעים
לעטוף בניילון נצמד
ולקרר כשעה


למלית אגוזים

1.3/4 כוסות סוכר 250 גרם
3 כוסות אגוזים טחונים גס 250 גרם
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית קינמון

לערבב הכל ביחד

למריחה קופסה של ריבת משמש


לציפוי השוקולד
להכנה לאחר שהעוגה מוכנה
והתקררה

200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
להמיס במיקרוגל
להוסיף 1.5 כפות שמן קנולה
לערבב להומוגניות


אופן הכנת העוגה

לחלק את הבצק ל3 חלקים

לרדד על שולחן מקומח חלק אחד מהבצק למלבן בגודל של 40x45 ס" מ
בערך

על הבצק למרוח כ-3-4 כפות ריבת משמש

לפזר על הריבה כחצי כמות של מלית אגוזים


שוב לרדד את הבצק השני למלבן זהה
להניח על מלית האגוזים

למרוח שוב 3-4 כפות ריבה
לפזר מעל הריבה את כל מלית האגוזים

את הבצק השלישי לרדד יפה לגודל
העוגה

להניח את הבצק כשכבה אחרונה

להדק עם היידיים
ובעזרת מערוך לעבור על הבצק
בזהירות כדי להדק הכל

לקחת מזלג ולחורר במספר מקומות על הבצק

לתת לעוגה לנוח מחוץ המקרר כחצי שעה

לאפות  בתנור מחומם מראש
לחום של 170 מעלות
כ-40 דקות עד הזהבה


להניח לעוגה להתקרר

להכין את ציפוי השוקולד
ולמרוח על כל העוגה מלמעלה

להכניס לקירור
לאחר מכן לחתוך לקוביות
אפשר להקפיא חתוך למנות

תגובות