עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס נוסטלגית אחד על אחד פרווה, צמחוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ










An English recipe is listed below





החומרים לעוגה
מדוד  בגרמים או בכוס קרטון שתייה קרה 
או כוס זכוכית לתה

5 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים וחלמונים
 1 כוס סוכר 250 גרם
1/4 כפית מלח
1 כוס שמן קנולה 220 גרם
1 כפית סוכר וניל
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס אגוזים קצוצים
1 כוס קוקוס
100 גרם שוקולד מריר מגורד או 
קצוץ בסכין דק דק

אופן הכנת העוגה

לשים את החלבונים במיקסר
להתחיל להקציף וכאשר קצף מלבין
להוסיף את הסוכר בהדרגה ואת המלח
לאחר שהחלבונים הוצפו לעיסה בהירה
להוסיף את החלמונים והוניל ולהקציף עוד 2 דקות
להוריד את המהירות לבינונית
להוסיף את השמן בזילוף לעוד 2 דקות
להוריד מהמיקסר,
להוסיף ולערבב בעטיפה
קמח, שוקולד, קוקוס, אגוזים, אבקת אפייה

לשמן תבנית 24-26 ס"מ
או לרפד סיר ג'חנון בנייר אפייה
לשפוך את העיסה
ולאפות בתנור שחומם מראש ל-160
מעלות
כ-30-40 דקות לפי הצורך ולקרר



לסירופ להרטבת העוגה
לשים בסיר על האש
1 כוס סוכר 200 גרם
2 כוסות מי ברז 500 גרם
1 כפית תמצית וניל
להביא לידי רתיחה
וכשהסוכר נמס לכבות ולקרר

לקרם שוקולד לציפוי
ניתן להכין גנש
150 גרם שמנת צמחית או חלבית
להביא לידי רתיחה  לכבות ולהוסיף
150 גרם שוקולד מריר לערבב
עד שהקרם יציב

לשים בסיר על האש
3 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1/2 כוס מי ברז בכוס פלסטיק
100 גרם
1 כפית תמצית רום
להביא לידי רתיחה
לכבות להוסיף
100 גרם מרגרינה או חמאה
2 כפות אבקת שוקולית 
לערבב
לקרר מעט מידי פעם לערבב


לקחת שיפוד ולחורר את העוגה
להרטיב עם הסירופ רצוי להרטיב
כמעט את כל הסירופ
לצפות בקרם השוקולד
ולפזר מעל קצת אגוזים קצוצים
או קוקוס

The ingredients for the cake

 Measure in grams or in a cold drink carton cup

 or a glass for tea


 5 large eggs separated into whites and yolks

 1 cup of sugar 250 grams

 1/4 teaspoon of salt

 1 cup of canola oil 220 grams

 1 teaspoon of vanilla sugar

 1 cup white flour

 1 teaspoon baking powder

 1 cup chopped nuts

 1 cup of coconut

 100 grams of grated dark chocolate or

 finely chopped with a knife


 How to make the cake

 Put the egg whites in the mixer
 start to foam and when foam whitens
 Add the sugar gradually and the salt
 After the whites have been whipped into a light paste
 Add the egg yolks and vanilla and beat for another 2 minutes
 reduce the speed to medium
 Add the oil in a drizzle for another 2 minutes
 download from the mixer,
 add and mix in the wrapper
 Flour, chocolate, coconut, nuts, baking powder

 Grease a 24-26 cm pan
 Or line a Jehanon pot with baking paper
 pour the pulp
 and bake in an oven preheated to 160
 degrees
 About 30-40 minutes as needed and cool



 for the syrup to moisten the cake

 put in a pot on the fire

 1 cup of sugar 200 grams

 2 cups of tap water 500 grams

 1 teaspoon vanilla extract

 bring to a boil

 And when the sugar melts, turn off and cool


 For chocolate cream for coating

 Ganesha can be prepared

 150 grams of vegetable or dairy cream

 Bring to a boil, turn off and add

 Mix 150 grams of dark chocolate

 until the cream is firm


 put in a pot on the fire

 3 tablespoons of sugar

 2 tablespoons of cocoa

 1/2 cup of tap water in a plastic cup

 100 g

 1 teaspoon rum extract

 bring to a boil

 turn off add

 100 grams of margarine or butter

 2 tablespoons chocolate powder

 to stir

 Cool a little and mix occasionally


 Take a skewer and pierce the cake
 Moisten with the syrup preferably moisten
 almost all the syrup
 Watch the chocolate cream
 and sprinkle some chopped nuts on top
 or coconut

תגובות