סהרוני אגוזים משגעים בטעם חלבה פרווה או חלבי ממטבח בקלי קלות ליהי קרויץ








החומרים לבצק
מדוד בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות
לשתייה קרה

לשים בקערת המיקסר עם וו לישה

5 כוסות קמח מנופה 500 גרם
חצי כוס סוכר 90 גרם
1 ביצה
חצי כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
1/2 גרידת 🍋 לימון
1 כפית תמצית וניל
250 גרם מרגרינה או חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס מי ברז 90 גרם

להתחיל לערבל את הבצק ולהוסיף את המים ולערבב לבצק חלק ונעים
ליצור מלבן שטוח
ולעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה 



למלית אגוזים בטעם חלבה
לשים בקערה
2 כוסות אגוזים  גרוסים גס 200 גרם 
1 כוס סוכר חום 100 גרם
3 כפות מייפל
2 כפות טחינה גולמית
2 סוכר וניל
1/2 כפית לימון 🍋 מגורד
חופן צימוקים
מעט קינמון
2-3 כפות מי ברז
לערבב הכל למלית יציבה אך לא נוזלית



להניח על משטח עבודה
לחתוך את הבצק ל-4 חלקים
לרדד על משטח מקומח למלבן בגודל
של 50x40 ס"מ
לחלק ל-4 רצועות
וכל רצועה ל-4 מלבנים
צריך שיתקבלו מלבנים בגודל של 10x7 ס" מ בערך

להניח בקצה של כל מלבן כחצי מכפית מלית האגוזים
לגלגל לסיגר ליצור צורת סהרון
או פרסה
להניח במגש מרופד בנייר אפייה
להבריש בביצה טרופה
ניתן לפזר מעל שבבי שקדים

לתת לסהרונים לנוח מחוץ למקרר כעשרים דקות

ולאפות בתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות כ-20-25 דקות

תגובות