עוגת שוקולד מטריפה פרווה ללא מיקסר מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ






החומרים מדודים בגרמים או
 בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
לשים בקערה אחת
100 גרם שוקולד מריר שבור
3.1/4 כוסות מים רותחים 400 גרם
לערבב

בקערה שנייה
לשבור 6 ביצים שלמות
1.3/4 כוסות סוכר 230 גרם
1.5 כוסות אבקת שוקולית 150 כרם
3/4 כוס קקאו 33 גרם
1.3/4 כוסות שמן 220 גרם

לערבב עם מטרפה

ולהוסיף לסרוגין פעם קמח פעם עיסת שוקולד 
וכך הלאה
3.3/4 כוסות קמח מנופה 300 גרם
2 שקיות אבקת אפייה 20 גרם

לשים בתבנית מלבנית גדולה 50×40 ס"מ
אפייה בתנור מחומם מראש ל160 מעלות כ--30 -40 
דקות

לאחר שהעוגה יצאה מהתנור והיא חמה
ליצור חורים בעזרת שיפוד
לשפוך חצי מכמות קרם השוקולד
ליישר להמתין כחמש דקות ולשפוך את שאר
קרם השוקולד וליישר
ואת עיסת השוקולד

לקרם השוקולד

לשים בקלחת

1 כוס מי ברז 150 גרם 
3/4 כוס קקאו 30 גרם
1 כוס סוכר לבן 130 גרם
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית רום
להביא לידי רתיחה תוך כדי בחישה
להוריד מהאש
ולהוסיף 200 גרם מרגרינה או חמאה
ולערבב לקרם חלק ויפה
ולצפות את העוגה


תגובות