קוסקוס בתנור עם תפוחי אדמה ירקות ועוף טעים ובריא מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים

שקית קוסקוס להכנה מהירה
1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים
 מסוננים 300 גרם
1/4 כפית כורכום
מעט פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית

2 כוסות מי רותחים  מדוד בכוס קרטון  קטנה
לשתייה חמה

לערבב
לכסות בניילון נצמד ולשים בצד לחמש דקות



לירקות-

3 בצלים חתוכים לרצועות דקות קצרות
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים חתוכים לפרוסות
לעובי של כחצי ס"מ

4 עגבניות חתוכות לפרוסות


אופן ההכנה

לשים  בקערה את  הבצל
ותפוחי אדמה

לפזר עליהם
מעט פלפל שחור
1 כפית מלח
3 כפיות שמם זית
מעט כורכום
לערבב


הרכבת המנה

לקחת תבנית פיירקס גדולה
ולשים חצי מכמות הבצל ותפוחי  האדמה
ולשטח בתבנית
לפזר  מעל מעט עגבניות

מעל זה לשפוך את הקוסקוס המוכן
וליישר
ומעל הקוסקוס לפזר את שאר תפוחי האדמה והבצל
וקצת עגבניות

לשים מעל את העוף המתובל -

(למטה רשום ההכנה לעוף)

ולפזר מעל העוף את העגבניות שנשארו


לכסות עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף

לאפות בחום גבוה 190 מעלות
כ-40 דקות
לאחר 40 דקות להסיר את הניירות
ולהמשיך אפייה עוד כ- כעשרים דקות עד השחמה
עד שהעוף רך לפי הצורך


 אופן ההכנה לעוף

4 כרעיים
מעט פלפל שחור
מעט פפריקה חריפה
מעט כורכום
1/4 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח

לערבב את העוף עם התבלינים




תגובות