פשטידת כרובית עם בשר ותפוחי אדמה בשכבות






החומרים
1 כרובית גדולה חתוכה לפרחים
לחמם מים בסיר לשים 1 כפי מלח
לשים את הכרובית ולבשל אותה
כעשרים דקות עד שהכרובית יוצר
רכה אך שומרת על הצורה להעביר 
למסננת 
ולקרר מעט

לשכבת תפוחי האדמה

3 בצלים גדולים לחתוך לרצועות דקות קצרות
2 תפוחי אדמה מקולפים לחתוך לפרוסות של כחצי ס"מ

לשים בתבנית בערך 40×50 מעלות
לשים חצי כמות בצל לשים
מעט פלפל שחור,כורכום,
1 כף שמן זית
מעט מלח
לערבב ולשטח בתבנית
מעל לסדר בשורה את תפוחי האדמה
לפזר מעל תפוחי האדמה
מעט מלח,מעט פלפל שחור,מעט כורכום
לזלף מעט שמן זית

לשכבת הבשר
לשים בקערה
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
חצי כוס פיטרוזיליה קצוצה דק
400 גרם בשר טחון
מעט פפריקה חריפה
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
1/2 כפית בהרט
1 כפית שטוחה מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כף שמן זית
לערבב הכל היטב
ולשטח על שכבת תפוחי האדמה

לשכבת הכרוביתלשים בקערה
את הכרובית
לקצוץ את הכרובית גס
להוסיף את חצי כמות הבצל שנשארה
מקיצוץ עם תפוחי האדמה
להוסיף
חצי כוס פיטרוזיליה קצוצה
להוסיף
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
1/2 כפית שטוחה מלח
מעט פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות מיונז
לערבב הכל

ולסדר על שכבת הבשר

לאפות בתנור שחומם מראש
ל-190 מעלות
כשלושים





תגובות