עוף שעועית לבנה פטריות בצל,תבשיל טעים וחמים בסיר אחד





החומרים

5 בצלים גדולים לחתוך לרצועות דקות וקצרות

4 כרעיים או 6-8 שוקיים

1 קופסה פטריות מסוננות

3 כוסות שעועית לבנה מבושלת

ניתן להשרות שעועית לבנה בהרבה מים
עם כפית סודה לשתייה ובבוקר להחליף את המים
למלא את הסיר במים ולבשל את השעועית
עד שהיא רכה אך לא מתפוררת

כ-750 גרם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 כפיות סילאן



לחמם סיר רחב
לשים 2 כפות שמן זית 
לטגן את הבצל עד הזהבה בהירה
להוסיף את הפטריות ולערבב כדקה

להוסיף את הסילאן לערבב



להוסיף את העוף ולהזהיב כמה דקות 
משני הצדדים


לאחר מכן להוסיף
להוסיף מים רתוחים עד גובה העוף

מעט פלפל שחור
1 כפית מלח

לכסות עם מכסה ולבשל כ-40 דקות

לאחר כ-40 דקות
מוסיפים את תפוחי האדמה
מבשלים כ-15 דקות
לאחר כרבע שעה
להוסיף את השעועית הלבנה המבושלת
ומבשלים כעשר דקות


תגובות