English recipe listed below
החומרים לבצק
לשים בקערת לערבב ידנית
ואפשר גם לערבב במיקסר
1 ק"ג קמח עם שמרים
או קמח לבן רגיל עם 50 גרם שמרים טריים
או 1 ק"ג קמח לבן עם 2 כפות שמרים יבשים
אם שמתם שמרים טריים או יבשים
לשים אותם בצד אחד של הקמח
ובצד השני לשים
1.5 כפיות מלח
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן זית מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית
70 גרם
להתחיל ללוש ולהוסיף מים פושרים
כ-1.5 כוסות או לפי הצורך
עד שהבצק רך ונעים
ללוש כ-4 דקות עד שהבצק חלק
למרוח מעל הבצק מעט שמן זית
לכסות עם ניילון נצמד
ולתת לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו
למלית הגבינה
הכמות מספיקה למלא חצי מכמות הבצק
שהכנו
1 גביע גבינה לבנה 250 גרם
200 גרם גבינה צפתית מפוררת
30 גרם גבינה בולגרית מפוררת
2 כפות שמן זית
4 כפות גבינה צהובה מגורדת
3 כפות קמח לבן רגיל
מעט פלפל שחור
1/4 כפית מלח
לערבב הכל ביחד
אופן ההכנה לסמבוסק בג'יבן
לאחר שהבצק תפח והכפיל את עצמו
להוריד את הבצק לשולחן עבודה מקומח
לחלק ל-4 חלקים
לקחת רבע מהבצק אחד ולחלק לגודל של משמש
לכדרר לכדור חלק
ולרדד על שולחן מקומח לקוטר של 7 ס"מ
ועובי של כ-2 מ"מ
לשים במרכז כפית מלית גבינה
לקפל לשניים לכיסן
להדק היטב את את השוליים
ובעזרת מזלג לקחת מזלג ולהדק
איתו את השוליים
איתו את השוליים
להניח בתבנית אפייה עם נייר אפייה
להבריש בביצה טרופה
ולפסר מעט שומשום
להשאיר בחוץ לנוח כרבע שעה
אפייה ב -180 מעלות כ-25 דקות
להבריש בביצה טרופה
ולפסר מעט שומשום
להשאיר בחוץ לנוח כרבע שעה
אפייה ב -180 מעלות כ-25 דקות
The ingredients for the dough
Put in a bowl and mix by hand
And you can also mix in a mixer
1 kg flour with yeast
Or plain white flour with 50 grams of fresh yeast
or 1 kg of white flour with 2 tablespoons of dry yeast
If you put fresh or dry yeast
Put them on one side of the flour
and on the other side put
1.5 teaspoons of salt
2 tablespoons of sugar
3/4 cup olive oil measured in a disposable plastic cup
70 grams
Start kneading and add lukewarm water
About 1.5 cups or as needed
until the dough is soft and pleasant
Knead for about 4 minutes until the dough is smooth
Spread a little olive oil over the dough
Cover with plastic wrap
and let the dough rise until it doubles in volume
For the cheese filling
The amount is enough to fill half of the dough
that we prepared
1 cup of white cheese 250 grams
200 grams of crumbled Safed cheese
30 grams of crumbled Bulgarian cheese
2 tablespoons of olive oil
4 tablespoons of grated yellow cheese
3 tablespoons plain white flour
A little black pepper
1/4 teaspoon of salt
mix everything together
How to prepare Sambusk in Jivan
After the dough has risen and doubled in size
Take the dough to the table
Work from flour
Divide into 4 parts
Take one quarter of the dough
and divide to the size of an apricot
dribble into a smooth ball
and roll out on a floured table
for a diameter of 7 cm
and a thickness of about 2 mm
Put a teaspoon of cheese filling in the center
Fold in half for a pocket
Fasten the edges well
and with a fork take a fork and fasten
with him the margins
Place in a baking dish with baking paper
Brush with a beaten egg
and sprinkle a little sesame
Leave outside to rest for about fifteen minutes
Bake at 180 degrees for about 25 minutes
תגובות
הוסף רשומת תגובה