החומרים
לשים בקערה
1 ק"ג לחם לבן רגיל מנופה
בצד אחד של הקערה לשים
2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
בצד השני של הקערה לשים
4 כפות סוכר
2 כפיות מלח
5 כפות שמן קנולה
להתחיל ללוש ידנית או במיקסר
להוסיף תוך ערבוב
מים פושרים
בערך כשתי כוסות אבל להוסיף בהדרגה
לפי הצורך
צריך בצק טיפה קטנה דביק ורך
ללוש כ-4 דקות על שולחן העבודה
עד שהבצק חלק
לשמן מעל ומתחת הבצק בשמן
לכסות עם ניילון נצמד ולכסות את הקערה
ולתת לבצק להכפיל את נפחו
לאחר שהבצק תפח להוריד אותו על שולחן
עבודה מעט מקומח לחלק לשניים
חצי בצק לחלק ל-4 חלקים
ולקחת מהחצי השני עוד שני חלקים באותו גודל
מכל חלק לגלגל לנקניק באורך של כ-15 ס"מ
ולגלגל לשבלול
כך להכין את 6 השבלולים
לרפד בנייר אפייה תבנית ג'חנון בקוטר של 26 ס"מ
אפשר בתבנית עוגה 26 ס"מ
ולהניח אותם צמודים אחד ליד השני
מהחלק הבצק שנותר לגלגל לנקניק חלק
באורך של כ-60 ס"מ
ולגלגל לשבלול ולהניח בתבנית מלבנית מרופדת
בנייר אפייה
להבריש בביצה טרופה למי שטבעוני שימרח מעל מעט שמן
לתת לחלות לתפוח ולהכפיל את נפחם
לאחר שהבצק תפח למרוח שוב בביצה
ממש בזהירות לפזר שומשום או פרג
לאפות בתנור שחומם מראש
ולאפות כ-25 דקות לחלה בסיר ג'חנון
ולשבלול בתבנית הרגילה כ-22 דקות
תגובות
הוסף רשומת תגובה