חצילים קריספיים משגעים ממולאים עם גבינות מצופים בפירורי לחם או בטיגון או באפייה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים
2 חצילים גדולים חתוכים לסבדויץ
כל פרוסה חתוכה לעובי של חצי ס"מ
לחתוך לחתיכות מחוברות כמו סבנדויץ 

לפזר עליהם מעט מלח
להניח במסננת כחצי שעה להגירת נוזלים

להכין
ריבועי גבינה צהובה  בגודל הפרוסות ובכמות יחידות החצילים

 כ-200 גרם גבינה צפתית חתוכה לפרוסות דקות

בצלחת או בקערה אחת

לשים אחת לשים 2 ביצים
2 כפיות פסטו
מעט פלפל שחור
חצי כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות מי ברז
ולקשקש הכל ביחד

בצלחת שנייה לשים

ככוס פירורי לחם
מעט פלפל שחור
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית מלח
3 כפות שומשום
מערבבים  הכל

אופן ההכנה
לקחת את חצילים  לשים בכל סנדויץ
חתיכת גבינה צהובה 
וחתיכת גבינה צפתית

לטבול היטב בבלילת הביצים
גם מסיביב לשולי החציל

ולאחר מכן לצפות בפירורי הלחם גם מסביב
החציל

להכין מחבת עם שמן קנולה כחצי ס"מ גובה
כאשר השמן חם אבל לא רותח
להניח את החצילים
לטגן 3 דקות מכל צד

חשוב לטגן היטב עד שהחציל רך משני צידיו

להניח על נייר סופג

מי שרוצה לאפות לשמן נייר אפייה להניח
את החצילים לזלף מעל מעט שמן זית
לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 
כ-25 דקותף


תגובות