סופגניות משגעות אוריאו בסגנון רולדין עם קצפת וניל גנש שוקולד אוריאו מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ






  החומרים ל-16 סופגניות במשקל כ-50 גרם
כל יחידה

לשים בקערת המיקסר עם וו לישה

500 גרם קמח לבן עם שמרים
או 500 גרם קמח לבן עם 1.5 כפות שמרים יבשים
או 30 גרם שמרים טריים
להוסיף
2 ביצים שלמות
1 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
1/2 כפית מלח
1/3 כוס סוכר מדוד בכוס פלסטיק
חד פעמית 40 גרם
40 גרם חמאה רכה
1 כף וודקה או ברנדי
להתחיל לערבב

ולהוסיף לפי הצורך חלב מחומם מעט
כ-1 כוס 160 גרם

עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק

ללוש במיקסר כ-10-12 דקות
לכבות עם ניילון נצמד
ולהניח לבצק לתפוח ומכפיל את נפחו

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו להוריד לשולחן
עבודה מקומח מעט
לחלק לחלקים בגודל של משמש גדול
כ-50 גרם
לגלגל לכדור יפה וחלק
להניח על ריבוע נייר אפייה שחותכים מראש ומניחים
כך כל סופגנייה על נייר אפייה כדי שנוכל להרים את הסופגנייה בקלות לשמן

לאחר שסיימנו להתפיח עד שהסופגניות מכפילות את ניפחם

מחממים קלחת שמים שמן קנולה
עד לגובה חצי מהקלחת
כשהשמן חם אבל לא רותח
להרים כל סופגנייה עם הנייר
ולשים בשמן בזהירות כשהחלק העליון של הסופגנייה
בתוך השמן לטגן כשתי דקות מכל צד
לצבע זהוב ויפה
להוציא לנייר סופג ולקרר כדי למלא ולצפות עם הקרמים

לציפוי שוקולד גנש
לשים בקלחת 1 כוס שמנת להקצפה 160 גרם
להביא לידי רתיחה
לכבות להוסיף
160 גרם שוקולד מריר לערבב
ולהוסיף 1 כף חמאה ולערבב לקרם חלק


לפירורי העוגיות
לשים כ-6 עוגיות אוריאו בשקית סנדביץ
להוסיף 2 כפיות סוכר חום בהיר או לבן
ובעזרת מערוך לחבוט לפירורים קטנים

לקרם הוניל

לשים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 500 גרם
1 שקית אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

4 כפיות של סוכר
להקציף לקצפת יציבה
לשים בשק זילוף עם צינטר כוכבי

אופן הרכבת הסופגנייה

לאחר שהסופגנייה התקררה
לקחת צינטר רצוי חלק
לחורר מצידי חור כדי שנוכל לזלף קרם

לזלף פנימה קרם וניל בנדיבות

לטבול את החלק העליון של הסופגנייה בגנש השוקולד

לפזר מעל קצת מהעוגיות שריסקנו

לזלף מעל קרם וניל
ולקשט בחתיכות עוגיות אוריאו




תגובות