סמבוסק מעולה עם ריבה ושוקולד מבצק קל ונוח לעבודה ממטבח בקלי קלות ליהי קרויץ









לשים בקערת לישה
אפשר גם לערבב במיקסר

1 ק"ג קמח עם שמרים
או קמח לבן רגיל עם 50 גרם שמרים טריים
או 1 ק"ג קמח לבן עם 2 כפות שמרים יבשים

 אם שמתם שמרים טריים או יבשים
 לשים אותם בצד אחד של הקמח

ובצד השני לשים
1.5 כפיות מלח
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן זית מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית
70 גרם או שמן קנולה

להתחיל ללוש ולהוסיף מים פושרים
כ-1.5 כוסות או לפי הצורך
עד שהבצק רך ונעים
ללוש כ-4 דקות עד שהבצק חלק
למרוח מעל הבצק מעט שמן זית
לכסות עם ניילון נצמד
ולתת לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו

לאחר שהבצק תפח והכפיל את עצמו

להוריד את הבצק לשולחן עבודה מקומח
לחלק ל-4 חלקים

לקחת חלק אחד ולחלק לגודל של שזיף
לכדרר לכדור חלק
ולרדד על שולחן מקומח לקוטר של 7 ס"מ
ועובי של כ-2 מ"מ

לשים במרכז כף גדושה של ריבת תות וקוביית שוקולד
מריר או חלב
לקפל לשניים לכיסן

להדק היטב את השוליים כך ליצור את כל הכיסנים
להניח על נייר אפייה מקומח מעט

בינתיים לחמם מחבת רחבה ומעט גבוהה

לשים שמן קנולה או חמניות כשליש מגובה המחבת
לחמם את השמן עד שהוא חם אבל לא רותח
לטגן עד הזהבה מכל צד כ-כדקה וחצי  טיגון
וכשזהוב מצד אחד להפוך ולטגן מהצד השני
עוד כשתי דקות
להוציא לצלחת עם נייר מטבח סופג.
לאחר מכן ניתן לגלגל בסוכר מעורבב
עם מעט קינמון
או לפזר מעט אבקת סוכר









תגובות