פירושקי כיסנים משגעים מהמטבח הרוסי עם בשר ועימים ומפנקים מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ




לשים בקערת לישה
אפשר גם לערבב במיקסר

1 ק"ג קמח עם שמרים
או קמח לבן רגיל עם 50 גרם שמרים טריים
או 1 ק"ג קמח לבן עם 2 כפות שמרים יבשים

 אם שמתם שמרים טריים או יבשים
 לשים אותם בצד אחד של הקמח

ובצד השני לשים
1.5 כפיות מלח
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן זית מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית
70 גרם

להתחיל ללוש ולהוסיף מים פושרים
כ-1.5 כוסות או לפי הצורך
עד שהבצק רך ונעים
ללוש כ-4 דקות עד שהבצק חלק
למרוח מעל הבצק מעט שמן זית
לכסות עם ניילון נצמד
ולתת לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו


בינתיים להכין מלית בשר

4 בצלים גדולים לחתוך לקוביות קטנות

לחמם מחבת 
לשים 2 כפות שמן זית
לשים את הבצלים ולטגן כ-7 דקות עד שהם
יותר רכים וזהובים
להוסיף מעט פפריקה חריפה
מעט פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה מלח

להוסיף -500 גרם בשר בקר
או בקר וכבש
 או בשר הודו אדום טחון
לערבב כשתי דקות עד שהבשר מלבין
להוציא מהאש ולקרר 

אופן ההכנה לפירושקי
לאחר שהבצק תפח והכפיל את עצמו

להוריד את הבצק לשולחן עבודה מקומח
לחלק ל-4 חלקים

לקחת חלק אחד ולחלק לגודל של קלמנטינה
לכדרר לכדור חלק
ולרדד על שולחן מקומח לקוטר של 10 ס"מ
ועובי של כ-2 מ"מ

לשים במרכז כף גדושה מלית בשר
לקפל לשניים לכיסן

להדק היטב את את השוליים
ולהניח את הפתח למטה כך 
שניצור צורת סירה
להניח על נייר אפייה מקומח מעט

בינתיים לחמם מחבת רחבה ומעט גבוהה

לשים שמן קנולה או חמניות כחצי מגובה המחבת
לחמם את השמן עד שהוא חם אבל לא רותח
לטגן עד הזהבה מכל צד כ-2 דקות טיגון
וכשזהוב מצד אחד להפוך ולטגן מהצד השני
עוד כשתי דקות
להוציא לצלחת עם נייר מטבח סופג.








תגובות