חצילים אפויים מעולים עם גבינות ורוטב עגבניות בשכבות טעים ובריא חלבי צמחוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים

2 חצילים בינוניים חתוכים לפרוסות לאורך
2 בצלים חתוכות לרצועות דקות קצרות

להניח את החצילים בשכבות  בתבנית מרופדת 
בנייר אפייה

להבריש כל חציל עם מעט שמן זית משני הצדדים
ולפזר עליהם מעט מלח ומעט פלפל
להניח ברווחים את הבצל
לאפות את הכל בתנור חם 
200 מעלות כ-20 דקות עד שהחציל יותר רך

למלית גבינה
לשים בקערה
2 גביעי קוטג' 500 גרם
150 גבינה צהובה מגורדת
2 כפות שמן זית
מעט פלפל שחור
1/2 כפית מלח
3 כפות קמח רגיל
לערבב הכל ביחד 
להוסיף מעט מי ברז
ולערבב לעיסה נוחה למריחה כמו מרקם
של גבינה לבנה רכה

לרוטב העגבניות
לשים בקערה
1 קופסה עגבניות חתוכות דק 400 גרם
1.5 כפות שמן זית
1/2     כפית מלח
מעט פלפל שחור 1 כפית פפריקה מתוקה
3 ענפי טימין או קצת אורגנו אפשר גם יבש
1 כפית סוכר
לערבב הכל ביחד

אופן הרכבת המנה

לקחת תבנית 40×40 ס"מ
לשים בתחתית כף רוטב עגבניות ולמרוח
לפזר עליהם 6 כפיות מי ברז
לשים מעל שכבה של חצילים
מעל החצילים למרוח 1/3 כמות מלית גבינה
לשים על הגבינה כשלוש ארבע כפות רוטב עגבניות 
ולמרוח
לפזר מעל חצי מכמות הבצל האפוי

לשים מעל שוב שכבת חציל
למרוח מעל חצי מכמות הגבינה
מעל הגבינה למרוח חצי מרוטב העגביות
לפזר שוב בצל

לכסות שוב בחצילים
למרוח את שאר מלית הגבינה
ומעל לשפוך את כל רוטב העגבניות ולמרוח

לפזר מעל מעט גבינה צהובה
ולזלף מעט שמן זית

אפייה בתנור חם מאוד
180 מעלות כ-40 דקות




תגובות