קציצת בשר ענקית שניתן לפרוס עם ירקות טעים ובריא מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים לקציצה הענקית

500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 כוס פיטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
כ-1 כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות
לערבב הכל ביחד

לשים על נייר אפייה ולגלגל ולהדק
את הנייר משני הקצוות כמו סוכרייה
לשים בתבנית אפייה ללא הנייר
למרוח למעלה בקצת שמן זית
לקשט מלמעלה עם פרוסות עגבניות 
וטבעות בצל

לתוספת הירקות
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
2 בצלים חתוכים לרצועות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
כ-1/2 כפית מלח
לערבב הכל 
ולסדר בתבנית מסביב לקציצת הבשר
לשפוך על הירקות 
3/4 כוס מי ברז מדוד בכוס פלסטיק
לכסות בנייר אפייה ועליו נייר כסף

אפייה ב-180 מעלות כ-20 דקות
לאחר 20 דקות להוציא את הניירות
ולהמשיך לאפות עד כ-25-20 דקות
עד הזהבה קלה
לפרוס ולהגיש

תגובות