לחמניות בייגלה טעימות מבצק קל ונוח לעבודה פרווה,צמחוני וטבעוני מטבח בקלי קלות







החומרים

לשים בקערת המיקסר

1 ק"ג קמח לבן

לשים בצד אחד
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
5 כפות שמן זית

בצד השני של הקמח לשים
2 כפות שמרים יבשים
ולכסות עם מעט קמח

לשים וו לישה ולהתחיל ללוש
ולהוסיף מים חמימים לפי הצורך
הוספתי כשתים וחצי כוסות מים בערך
הבצק צריך להיות רך ונעים
לערבב במיקסר כ-8 דקות


לפזר על הבצק מעט קמח לכסות עם
ניילון נצמד ולכסות עם ניילון נצמד
עד שהבצק מכפיל את נפחו


לאחר מכן לתת סיבוב קטן במיקסר
כדי להוציא את האויר מהבצק
לפזר מעל מעט קמח לכסות עם ניילון נצמד
ולהתפיח שוב  בפעם השנייה עד שהבצק מכפיל את נפחו


לאחר שהבצק תפח לפזר קמח על שולחן העבודה
להוריד את הבצק
ולחלק אותו לשלושה חלקים

בינתיים לעבוד רק עם חלק אחד
לחלק לחלקים בגודל של כקלימנטינה גדולה

ללוש וליצור נקניק באורך של כ-25 ס"מ

לעגל לבייגלה ולהדק את הקצוות היטב

לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה

להבריש עם ביצה מקושקשת
לטבעונים לערבב שמן זית עם מעט מים ולהבריש את הבייגלה

לפזר גרגירי פרג שלמים או שומשום

להתפיח
ולאפות בתנור שחומם מראש 190 מעלות כ-17 דקות
או לפי הצורך לא לייבש



תגובות