מאפה רולדה פיצה משגעת עם גבינה ותוספטת מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ






החומרים
יוצאות כ-6 רולדות 
כ-25-30 יחידות

כ-100 גרם גבינה צהובה מגורדת לכול רולדה
שמן זית לזילוף טבעות זיתים
אורגנו או טימין קופסת עגבניות חתוכות דק


לרוטב הפיצה ל-2 רולדות משליש בצק
6 כפות עגבניות מרוסקות
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
1 כפית סוכר
אפשר שן שום כתושה
כמה עלי טימין
או אורגנו טרי או רבע כפית יבש


לשים בקערת המיקסר 
עם וו לישה

1 קילו קמח מנופה
בצד אחד של הקמח לשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח

לשים בצד שני 
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות כפות שמן זית

להתחיל ללוש ולהוסיף
מים פושרים לפי הצורך
עד שמתקבל בצק רך ונעים
2-3 כוסות פושרים בערך

לערבב בעזרת וו הלישה עד 
כ-8 דקות עד שהבצק נאסף

לעצור את המיקסר לפזר עליו
מלמעלה קצת קמח
לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד
שהבצק מכפיל את נפחו

לאחר מכן להוריד את נפח הבצק
על ידי סיבוב קצר במיקבר
שוב לפזר קצת קמח מלמעלה
לכסות בניילון נצמד
ולהתפיח שוב

להוריד לשולחן העבודה
לחלק ל-3 חלקים
וכל חלק לחצות לשניים כדי שיהיה קל לרדד

לרדד על מעט קמח למלבן בגודל של
50×40 ס"מ
למרוח חצי מכמות רוטב העגבניות
לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת
או פרוסות גבינה
לפזר כחצי כוס טבעות זיתים
לזלף מעט שמן זית
לקפל את הרולדה לשלוש
לחתוך למנות ברוחב של כ-5 ס"מ
לסדר על תבנית אפייה
למרוח בביצה טרופה
לקשט עם פרוסות עגבניות
קצת אורגנו ולזלף מעט שמן זית
אפייה ב180 מעלות כ-20-25 דקות

תגובות