החומרים למלית סירות הפלפלים עם הבשר
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס פיטרוזיליה קצוצה דק
500-600 גרם בשר בקר או הודו אדום טחון
מעט פלפל שחור
1 ביצה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית תבלין בהרט
1 כפית שטוחה מלח
2-3 כפות שמן זית
לערבב הכל ביחד

6 פלפלים אדומים לחצות לחצי לסירות
לפזר עליהם מעט מלח ומעט פלפל
למלא עם הבשר

החומרים
למצע תפוחי אדמה והבצל

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות
קצרות
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים
לחתוך לפרוסות דקות

לקחת תבנית גדולה
לשמן אותה מעט
לפזר על התבנית חצי כמות מהבצל
לפזר על הבצל מעט מלח, מעט פלפל שחור ומעט כורכום, ומעט שמן זית לבזוק על כשלוש כפות מי ברז

לסדר מעל כחצי כמות תפוחי אדמה  ועל את הבצל
לפזר מעל מעט מלח, פלפל שחור, כורכום מעט שמן זית
לסדר מעל את שאר תפוחי האדמה
ולפזר שוב מעט מלח, מעט כורכום מעט פלפל שחור ומעט שמן זית
ולזלף מעל כ-6 כפות מי ברז
להניח מעל את סירות הפלפלים

לזלף מעט שמן זית על הבשר שעל הפלפלים
שלא יתייבש. 

 אופים בתנור שחומם ראש ל-190 מעלות
כ-50 דקות


תגובות