עוגת גבינה קרה עם פירות יער ושיערות קדאיף ללא ג'לטין מפנקת לכל המשפחה כמה טעים מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ








החומרים
220 גרם שערות קדאיף
5 כפות חמאה מומסת
להפריד את שערות הקדאיף
לפזר עליהם את החמאה 
ולהרים את השערות ולהפריד
אותם תוך כדי שהחמאה תתפזר
על כל שיער הקדאיף

לקחת רינג מספר 24 ס"מ להניח אותו על
תבנית אפייה מרופדת עם נייר אפייה

או לקחת תבנית עגולה  עם תחתית נשלפת
לחלק לשניים
לרפד את בסיס התבנית עם השערות כך שניצור
תחתית עגולה ויפה ואחידה
לאפות ב-170 מעלות עד שמזהיב כ-20 דקות
כך להכין עוד בסיס קדאיף עם החצי השני של שיערות הקדאיף

בינתיים מכינים סירופ להרטבת השערות

לסירופ
מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
1/2 כוס סוכר 80 גרם
1/2כוס מי ברז 100 גרם
1 כפית תמצית וניל
להביא לידי רתיחה 
ולבשל עוד דקה שתיים ולקרר
כאשר הקדאיף יוצא מהתנור ישר להרטיב אותו
עם הסירופ 
כמות הסירופ להרטבת שתי בסיסי שערות הקדאיף

לפירות היער
לשים בקלחת
1/2   כוס סוכר 80 גרם
1/4 כוס מי ברז כ-2 כפות
100-150 גרם פירות יער קפואים
או תותים
להביא לידי רתיחה
ןלבשל כמה דקות עד שמסמיך
כמו רוטב ריבה בערך 5 דקות ולקרר

לקרם הגבינה
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32%
1/3  כוס סוכר לבן 60 גרם
1 שקית אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
1 כפית תמצית וניל
להקציף הכל עד שמקבלים קרם יציב
להוסיף לקרם-
1 גביע שמנת חמוצה 200 מי" ל
1.5 גביעי גבינה לבנה 375 גרם
לערבב בעטיפה לקרם חלק

אופן הרכבת העוגה
לשים בתחתית הרינג או התבנית
בסיס קדאיף
לשפוך עליו 1/3  מכמות הגבינה וליישר
לפזר מעל הקרם את פירות היער כולל  הסירופ
לכסות עם שער הקרם וליישר
לפזר מעל את בסיס שערות הקדאיף
לעטוף בניילון נצמד
להקפיא לכשלוש ארבע שעות
הכי טוב להגיש חצי קפוא
מרענן וטעים 


תגובות