צ'לי בקר חגיגית בתנור עם חרדל דבש תפוחי אדמה וירקות מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ







החומרים
צלי כתף מספר 5 או 6 טרי או קפוא
בערך קילו וחצי שתי קילו

למרינדה

2 כפות דבש
3 כפות חרדל דיז'ון
4 כפות שמן זית
1/4כפית פלפל שחור
1 כפית מלח גס או רגיל
1/4כפית פפרירה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
לערבב את כל התערובת בקערית קטנה
לקחת את הבשר להניח בתבנית
ליצור עם סכין כמה חורים בבשר
ולדחוס פנימה בכל חור שן שום
למרוח את המרינדה על הבשר
גם מתחת הבשר
להניח מעל 2 ענפי רוזמרין
כמה עלי טימין או אורגנו
כמה עלי מרווה לא חייבים
3 עלי דפנה
לכסות עם ניילון נצמד
ולהניח במקרר ללילה או ל-24 שעות

לירקות
1 קילו תפוחי אדמה קטנים
או יותר גדולים  לא מבושלים לא קילפתי
חתכתי לקוביות גדולות
4 גזרים חתוכים לפרוסות עגולות
6 בצלים גדולים חתוכים לחצי ולפרוסות גסות
1 ענף פרסה חתוך לפרוסות
גבעול כרפס חתוך
לשים בקערה
ולהוסיף
מעט פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
ענף רוזמרין
כמה ענפים טימין או אורגנו
לערבב את הכל

לשים בתבנית גדולה מעט מהירקות
להניח מעל הירקות את הבשר
לסדר מסביב הבשר את הירקות

לאפות בתנור שחומם לחום גבוה
220 מעלות כ-20-30 דקות
עד שהבשר מקבל צבע יפה

להוציא את התבנית מהתנור
לשפוך על הירקות
1 כוס מי ברז מדוד בכוס פלסטיק
לכסות עם נייר אפייה ועליו לשים נייר
כסף ולהדק מסביב
להחזיר לתנור  לחום נמוך יותר
180 מעלות לעוד שעה ורבע

לאחר מכן להוציא את התבנית
להוציא את נייר הכסף ונייר האפייה
לאפות ב -180 מעלות להזהבה
של הבשר והירקות

להוציא החוצה לחכות כעשרים דקות
ואחר כך ניתן לחתוך את הבשר



תגובות