מרק עוף עם גריסים וירקות טעים ובריא מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ






החומרים
4 כרעיים
או 6-8 שוקיים
1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות
3 גזרים חתוכים לפרוסות בגודל 1 ס"מ
1 ענף סלרי חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
כשלוש עלי כרפס חתוכים גס
1 כוס גריסי פנינה נקי ושתוף
אבקת מרק
מלח ופלפל

אופן ההכנה
לקחת סיר גדול לחמם כפית אחת שמן קנולה
לשים את העוף ולהזהיב כ-7 דקות משני הצדדים
לאחר מכן להוציא את העוף לצלחת
לשפוך את עודפי השומן בסיר
להוסיף 1 כפית שמן
לשים
את הבצל,גזר,וענף הסלרי הקצוץ
ולטגן כ-6 דקות עד שהירקות יותר רכים כ-6
דקות
לאחר מכן להוסיף את העוף
ולמלא את הסיר 3/4 גובה מים רותחים
להרתיח כשעה,לכרעיים
ואם שמתם שוקיים להרתיח 3/4 שעה
אם נוצר קצף במהלך הרתיחה להוציא עם
כף ולזרוק
לאחר רתיחה של שעה
להוסיף
את גריסי הפנינה ואת תפוחי האדמה החתוכים
ולהרתיח 20 דקות
לאחר 20 דקות להוסיף את הקישוא
מעט פלפל שחור, 
3 כפיות מרק עוף
להרתיח עוד 10 דקות
ולהגיש



תגובות