טרבדוס עוגיות משגעות
מהמטבח התורכי לחגים שבתות ואירועים
מהמטבח התורכי לחגים שבתות ואירועים
לבצק- מדוד בכוסות פלסטיק חד פעמית או בגרמים
4 כוסות קמח 400 גרם
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפות חומץ או מיץ לימון
1 כוס שמן חמניות או קנולה 150 גרם
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס מים רותחים 130 גרם
לערבב את כל החומרים תוך כדי הוספת המים בסוף
להכין בצק נוח לעבודה
מלית אגוזים
2 כוסות אגוזי מלך 150 גרם
לקצוץ אותם לפירורים גסים
חופן צימוקים כ-50 גרם
1 שקית סוכר וניל
3-4 כפיות סוכר
1/4 כפית קינמון
לערבב הכל ביחד
אופן ההכנה
לחלק את הבצק לשניים
לרדד על משטח מקומח לעובי של כ-2 ס"מ
לקרוץ בעזרת מיקד עיגולים בקוטר של כ-7 ס"מ לערך
לשים כפית מהמלית באמצע
לסגור את הקצוות היטב כמו בוריקיטס
לאפות בחום של 180 מעלות
כ-25-30 דקות עד הזהבה וקריספיות
להכנת הסירופ
לשים בסיר על האש
2 כוסות סוכר 300 גרם
1.5 מי ברז 225 גרם
כף תמצית וניל
2 כפות מייפל או דבש
להביא לידי רתיחה ולהרתיח עוד כ-4
דקות עד שקצת יותר מסמיך
לבשל בסירופ כל פעם כמה טרבדוס כשתי דקות
לשים בצלחת הגשה ולפזר מעל קצת אגוזים קצוצים
ניתן להכין מראש ולהקפיא יוצא מעולה
תגובות
הוסף רשומת תגובה