טרבדוס עוגיות משגעות מהמטבח התורכי עם אגוזים בסירופ פרווה,צמחוני וטבעוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ


טרבדוס עוגיות משגעות
מהמטבח התורכי לחגים שבתות ואירועים






לבצק- מדוד בכוסות פלסטיק חד פעמית או בגרמים
4 כוסות קמח 400 גרם
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפות חומץ או מיץ לימון
1 כוס שמן חמניות או קנולה 150 גרם
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס מים רותחים 130 גרם

לערבב את כל החומרים תוך כדי הוספת המים בסוף
להכין בצק נוח לעבודה

מלית אגוזים
2 כוסות אגוזי מלך 150 גרם
לקצוץ אותם לפירורים גסים
חופן צימוקים כ-50 גרם
1 שקית סוכר וניל
3-4 כפיות סוכר
1/4 כפית קינמון
לערבב הכל ביחד

אופן ההכנה
לחלק את הבצק לשניים
לרדד על משטח מקומח לעובי של כ-2 ס"מ
לקרוץ בעזרת מיקד עיגולים בקוטר של כ-7 ס"מ לערך
לשים כפית מהמלית באמצע 
לסגור את הקצוות היטב כמו בוריקיטס
לאפות בחום של 180 מעלות
כ-25-30   דקות עד הזהבה וקריספיות

להכנת הסירופ
לשים בסיר על האש
2 כוסות סוכר 300 גרם
1.5 מי ברז 225 גרם
כף תמצית וניל
2 כפות מייפל או דבש
להביא לידי רתיחה ולהרתיח עוד כ-4
דקות עד שקצת יותר מסמיך
לבשל  בסירופ כל פעם כמה טרבדוס כשתי דקות
לשים בצלחת הגשה ולפזר מעל קצת אגוזים קצוצים

ניתן להכין מראש ולהקפיא יוצא מעולה



תגובות