עוף שחום חגיגי עם ירקות גרגירי חומוס שמן זית בריא וממש טעים מטבח בקחי קלות ליהי קרויץ









החומרים

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לחצי ולקוביות קטנות

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

3 בצלים גדולים חתוכים לחצי ולרצעות דקות
1 גזר חתוך לחצי ולעובי כחצי ס"מ

1 קופסה גרגירי חומוס מסוננת 300 גרם

אופן הכנה

לשים את הירקות לתבנית יפה רצוי פיירקס-קוטר 30 ס"מ 

לשים מעל
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
2 כפות שמן זית
1 כוס מי ברז מדוד בכוס פלסטיק
חד פעמית לשתייה קרה

לערבב את הכל ולשטח בתבנית

לעוף
6 שוקיים או כרעיים 
לתבל אותם עם
קצת פלפל שחור ופפריקה חריפה
מעט פפריקה מתוקה כורכום,ומלח
ככף שמן זית לערבב את העעוף עם התבלינים
להניח יפה על הירקות

לאפות בתנור חם 180 מעלות
את השוקיים לאפות כארבעים דקות 
לאחר שהשוקיים מקבלים צבע יפה לסובב
אותם לצד השני ולהזהיב
כך עד שהשוקיים רכים כ-40 דקות
להוציא את השוקיים החוצה
לערבב בזהירות את הירקות ולהמשיך
אפיית הירקות עוד כחצי שעה 

תגובות