סרלייה מאפה פילו מתוק מהמטבח הרומני עם אגוזים וסירופ מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ




 

החומרים ל-4 מאפים

8 עלים של בצק פילו
קצת שמן קנולה או חמניות להברשה

החומרים למלית האגוזים
מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית
לשתייה קרה
2 כוסות אגוזי מלך=150 גרם
לטחון אותם גס
3/4 כוס סוכר 100 גרם
1 כפית שטוחה קינמון
2 שקיות סוכר וניל או 
כפית תמצית וניל
לערבב הכל

החומרים לסירופ הסוכר
1 כוס סוכר 150 גרם
1 כוס מים 150 גרם
2 כפיות סירופ מייפל
אפשר במקום המייפל 
כף מיץ לימון
לשים את חומרי הסירופ  בסיר על האש
להביא לידי רתיחה 
להרתיח כשתי דקות ולקרר

אופן הכנת המאפה
לקחת עלה של פילו להניח אותו 
על שולחן עבודה להבריש אותו עם
קצת שמן
להניח על העלה עוד עלה פילו
לשמן מעט
לפזר כרבע ממילת האגוזים על כל
עלה הפילו
להניח על הדף בשוליים שיפוד
במבוק, להתחיל לגלגל לסיגר ארוך
עם השיפוד
לקבלת  רולדה צרה
לכווצץ את הרולדה כך שתתקבל
רולדה פחות ארוכה עם כיווצוצים
להרים את הרולדה מהשולחן עם השיפוד שבפנים
ולשים בתבנית לא מתפרקת רצוי פיירס
כך שנעזרים עם השיפוד כדי לדחוס את הרולדה לתבנית ותוך כדי זה מושכים את השיפוד החוצה

מי שמתקשה עם ההסבר יכול לצפות בסרטון ההכנה שלי
כך להכין את כל יחידות המאפה
להבריש אותם עם קצת שמן מלמעלה
לחורר את הרולדות קצת עם השיפוד
לאפות
 בתנור מחומם על 170 מעלות כ-30 דקות
עד שהמאפה זהוב וקריספי
להוציא מהתנור וישר לשפוך מעל את סירופ הסוכר. 


תגובות