לבצק פריך לקיש
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית שטוחה מלח
3 כוסות קמח מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה
(300 גרם)
כשתי כפות מי ברז לפי הצורך
לערבב הכל בקערה עד שנוצר
בצק אחיד וחלק לעטוף
בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך
כ-20 דקות
לאחר שהבצק התקרר
לשמן תבנית פאי 28 ס"מ או תבנית 26
לרדד את הבצק לעובי - כ-4 מ" מ
לרפד את התבנית בבצק גם בסיס
וגם בשוליים
ליישר יפה למעלה
להכניס בינתיים למקפיא
למלית הבצלים
8 בצלים 1 קילו
לחתוך לחצי ולרצועות דקות
לחמם מחבת גדולה לשים
2 כפות שמן זית
30 גרם חמאה
להוסיף את הבצלים ולטגן
תוך כדי בחישה מידי פעם
עד שהבצלים יותר רכים ושקופים
ולקרר
מכינים רוטב רוייאל לפשטידה
1 מיכל שמנת להקצפה 250 מי"ל
3 ביצים
מעט פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט
3 כפיות קמח לבן
לערבב את הכל היטב
אופן הרכבת הקיש
להוציא את התבנית עם הבצק מהמקפיא
לפזר על הבצק את הבצל הקר
לפזר עליו כ-30 גרם גבינה בולגרית
לפזר מעל כ-50 גרם גבינה צהובה מגורדת
או פרמזן
לשפוך על הכל את רוטב הרוייאל
אפייה ב-170 מעלות כ-50 דקות או לפי הצורך
עד שהבצק זהוב
והפשטידה זהובה ויציבה
ניתן להקפיא
תגובות
הוסף רשומת תגובה