חלה מקושטת יפיפיה לחגים ומועדים מטבח בקלי בקלות ליהי קרויץ





החומרים
הכל מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

לשים במיקסר
1 ק"ג קמח לבן או קמח לבן לחלות
לשים על הקמח בצד
1 כוס סוכר 150 גרם
לשים בצד השני 1 עד 1.5 כפות שמרים יבשים
או 50 גרם שמרים טריים ולכסות את השמרים עם
קצת קמח כדי שלא יבואו במגע עם המלח והשמן
3/4 כוס שמן קנולה 100 גרם לשים בצד על הסוכר
1 כף מלח 10 גרם לשים בצד  על הסוכר והשמן
2 ביצים

להתחיל לערבב עם וו במיקסר
להוסיף מים פושרים
הוספתי כ-2.3/4 כוסות מים
תוסיפו לפי הצורך עד שמתקבל בצק
חלק ונוח לערבב על מהירות בינונית
כ-10 דקות
לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד שהבצק
מכפיל את נפחו.

אופן יצירת החלה
להוריד לשולחן העבודה
לחלק את הבצק לחלק קצת יותר גדול
מחצי
את החלק היותר קטן לרדד למלבן
בגודל של כ- 40×40 ס"מ
לשים בתבנית אפייה גדולה של תנור
מרופדת בנייר אפייה
לשים את הבצק באמצע התבנית כך שישארו
שוליים של כשלוש ס"מ מסביב לבצק

יש סרטון הדרכה מפורט שניתן לראות בדיוק את אופן
ההכנה כולל הקישוטים

לקחת מהבצק הגדול רצועות בצק ללוש לנקניקים
ארוכים , להרכיב חבלים ע"י סיבוב שני רצועות
בצק מגולגלות אחת על השנייה
לשים את חבלי הבצק מסביב למלבן הבצק
להבריש בביצה את הכל היטב
את חיבורי החבל ניתן לקשט על ידי יצירת
צורת עלים מהבצק ןגם ניתן להכין פרחים
וכל מיני אלמנטים
אפשר לכתוב באמצע עם נקניקי בצק
שנה טובה
את האלמנטים מברישים עם חלמון כדי שצבע
האלמנטים יצא יותר כהה
להתפיח את החלה שוב

לאפות בתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות
לא לייבש

תגובות