שבקייה מעולה מהמטבח המרוקאי לחגים ומועדים פרווה,צמחוני מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ





החומרים
מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
500 גרם קמח מנופה 5 כוסות
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן 90 גרם
2 שקיות סוכר וניל
2 כפיות חומץ או מיץ לימון
כ-1.5 כוסות מים חמימים הוספה לפי הצורך
ללוש הכל בקערה  להוסיף מים לפי הצורך עד אשר
הבצק רך ונוח וחלק ללשוש כשתי דקות
לכסות בניילון נצמד ולהניח למנוחה בחוץ
לעשרים דקות

לאחר מכן לחלק את הבצק ל-4 חלקים
לרדד כל חלק למלבן בגודל של 50×45 ס"מ
לעובי דק כ 1 מ"מ בערך
לחתוך לאורך לרצועות ברוחב כ-1 ס"מ
לחמם בסיר כליטר שמן קנולה
כשהשמן חם לשים את הבצק לאט
לאט לתוך השמן ועם מזלג לאסוף את הבצק
לחבילה אחת.לטגן עד שזהוב ןקריספי כשלוש ארבע דקות
להכין כך ולטגן את הכל

להכין סירופ 
לשים סיר באש
לשים 1.5 כוסות מי ברז
500 גרם סוכר 3.3/4 כוסות
2 כפות מייפל או 1 כף מיץ לימון
להביא לידי רתיחה להרתיח כשתי דקות
לטבול את השבקייה כחצי דקה משני הצדדים
להוציא למגש מרופד בנייר אפייה
לפזר מעל קצת שומשום או סוכריות צבעוניות

תגובות