עוף אפוי עם שכבות בורגול תפוחי אדמה ושמן זית-מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

                                   

                                        


                       עוף בתנור עם שכבות בורגול 
תפוחי אדמה תבלינים
ושמן זית בריא מהיר וטעים

החומרים:
4 כרעיים או  6 שוקיים או 
לפי הצורך
3 כוסות בורגול מדוד בכוס פלסטיק
4 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל גדול
1 קופסה גרגירי חומוס מסוננים
300 גרם
מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, 
פפריקה מתוקה,תבלין בהרט
שמן זית

אופן ההכנה:
לשים בקערה את הבורגול
להוסיף מים רותחים שיכסו 
את הבורגול
להמתין כ-20 דקות עד
שהבורגול רך ולסנן
לאחר מכן להוסיף לבורגול
חצי מהבצל חתוך לקוביות קטנות
להוסיף את גרגירי החומוס,
מעט פלפל שחור, מעט פפריקה חריפה,
מעט פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, 
1/4 כפית תבלין בהרט
3 כפות שמן זית
לערבב הכל

לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות
של כ-3 מ"מ
לחתוך את חצי הבצל לרצועות

אופן הרכבת המנה
לסדר בתבנית גדולה שכבה של 
חצי מכמות תפוחי האדמה
לשים מעל תפוחי האדמה את
הבורגול ליישר ולהדק,
לסדר מעל עוד שכבה של
תפוחי אדמה, לפזר מעל
את חצי הבצל החתוך לרצועות
לפזר מעל מעט מלח, מעט פלפל
ומעט שמן זית,
לשים את העוף מעל לפזר על העוף
מעט מלח  מעט פלפל מעט פפריקה
חריפה ומתוקה ומעט בהרט
לזלף מעט שמן זית ולעסות 
את העוף
לאפות בתנור שחומם ל-170 מעלות
לאפות כשעה שעה ורבע
לאחר שהעוף זהוב למעלה להפוך
לצד השני להזהיב  
ולהפוך בחזרה להמשיך לאפות
אם העוף כבר מוכן לפני תפוחי האדמה
להוציא את העוף ולהמשיך באפיית
תפוחי האדמה והבורגול



תגובות