עוגיות פריך עם מלית אגוזים מייפל בטעם חלבה טעימים ומהירים מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

עוגיות פריך עם מלית אגוזים בטעם
חלבה עם סילאן







                 
             





             
                  החומרים לבצק:

                 175 גרם חמאה חתוכה לקוביות

                  2 שקיות סוכר וניל
                  1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
                  3.5 כוסות קמח תופח מדוד בכוס
                   פלסטיק חד פעמית 350 גרם
                   או קמח רגיל פלוס               
                  1 כפית אבקת אפייה

                 1 כף מים אם צריך להוסיף לבצק נעים

               לשים הכל בקערה לערבב עד שמקבלים
               בצק נעים ,עוטפים עם ניילון ומקררים
               כחצי שעה

               למלית אגוזים
                מספיקה לחצי בצק
                100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
                 2 כפות צימוקים
                  1 כפית תמצית וניל
                   2 כפות טחינה עם סילאן או כף טחינה
                    גולמית פלוס כף סילאן או דבש
                    1.5 כפות מייפל
                    לערבב את הכל ביחד

              לאחר כחצי שעה לחלק את הבצק לשניים
              לקמח משטח עבודה לרדד את הבצק
              לעיגול בקוטר של כ-22 ס"מ ובעובי דק
              של כ-2.5 מ"מ לחלק ל-8    משולשים
             לקחת כפית ממלית האגוזים
             ןלשים  בקצה הרחב של הבצק
              ולגלגל לקוראסונים

             לשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
              לאפות בתנור חם 170 מעלות
               כ-25-30 דקות עד הזהבה
               לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור
                לפזר מעל מעט אבקת סוכר
                לאכול ולהנות!

         
   

תגובות