חזה עוף אפוי בתנור עם פטריות, אפונה תפוחי אדמה, מהיר טעים ובריא מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ





 חומרים
לשים בתבנית גדולה
אפשר פיירקס
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות קטנות
1/2 שקית אפונה קפואה 400 גרם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שמן זית
2 כוסות מי ברז מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית
לשתייה קרה
לערבב הכל ביחד ולשטח בתבנית

לקחת 2 פרפרים עוף חצויים לשניים
לחרוץ בעזרת סכין כ-4 חריצים על כל חזה עוף
להניח על הירקות
לבזוק על כל חזה קצת פלפל שחור, קצת מלח, קצת פפריקה חריפה, קצת תבלין גריל עוף ולזלף על כל חזה. קצת שמן זית לעסות את הנתחים מלמעלה ומלמטה
לאפות הכל בתנור חם 200 מעלות
לאחר כ-10 דקות להפוך את העוף לצד השני לעוד 10 דקות צריבה, ולאחר מכן להפוך בחזרה
לצד היפה לעוד הזהבה

סה"כ אפיית פרפרי חזה העוף כ-25 דקות
לאחר שהעוף מוכן תבדקו מבפנים
תוציאו את העוף החוצה
ואת הירקות תערבבו ותאפו
עוד כ-30 דקות


תגובות