ג'בטה מוקרמת כמו במסעדות עם רוטב פטריות ובצל מטבח בקלי קלות







החומרים לרוטב
3 בצלים חתוכים לקוביות
2 סלסלת פטריות טריות 
חתוכות לפרוסות
30 גרם חמאה
1 כף שמן זית
1 מיכל שמנת להקצפה חלבית
או שמנת לבישול  חלבית
2.5 כוסות חלב מדוד בכוס 
פלסטיק חד פעמית

כ-3 כפות קורנפלור מדולל 
ב-3 כפות מי ברז
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט
100 גרם גבינה צהובה מגורדת להקרמה
ג'פטות חתוכות לרוחב או לחמניות חתוכות לרוחב
כמספר המנות שאתם צריכים

אופן ההכנה
במחבת גדולה שמים חמאה ושמן זית
מטגנים את הבצל עד שהוא יותר שקוף
ורך כ-7 דקות
מוסיפים את הפטריות ומטגנים כשלוש דקות
מוסיפים את השמנת והחלב, מלח פלפל, אגוז מוסקט, מערבבים ומביאים לידי רתיחה
בינתיים שמים בכוס את הקורנפלור ומדללים
עם מים עד שאין גושים
מוסיפים לפטריות תוך כדי ערבוב
עד שמתקבלת עיסה סמיכה כמו דייסה
מקררים מעט
לוקחים את הג'בטות או הלחמניות החצויות
ניתן מלמעלה לשפשף מעט עם שן שום
לזלף מעל מעט שמן זית
לשים מעל כף גדושה של הפטריות והשמנת
על כל שטח הג' בטה או הלחמנייה
לפזר על כל מנה גבינה צהובה מגורדת
לשים בחלק העליון של תנור מחומם ל-200
מעלות לכמה דקות 5-6 או לפי הצורך עד שהגבינה
הצהובה מומסת ומעט זהובה. 

תגובות