מוס שוקולד קפוצ'ינו משגע
לכל אירוע,חגים שבתות ימי הולדת ולחג האהבה
סיליקון בצורת פולי קפה על העוגה
החומרים לתחתית בסיס העוגה-
30 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
1 ביצה
1/2 כוס סוכר מדודה בכוס חד פעמית 75 גרם
1/4 כפית מלח
כפית תמצית וניל
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים 50 גרם
1/3 כוס קמח לבן מנופה 2 כפות
אופן הכנת הבסיס
לשים בבאן מארי-(סיר מעל סיר עם מים חמים על הגז)
את השוקולד והחמאה ולהמיס ולערבב
להקציף ביצה וסוכר עד שהקצף תפוח יציב
לקפל את השוקולד וקציפת הביצים ,
להוסיף מלח,וניל אגוזים
וקמח ולקפל לעיסה הומוגנית
ל לשים בתבנית מלבנית 40X 40 ס"מ
לאפות בתנור חם 170 מעלות כ-20 דקות
לקרם קפוצ'ינו
מיכל אחד שמנת להקצפה 38אחוז 250 מי"ל
2 כפיות סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית שטוחה נס-קפה
להקציף את הכל לקרם יציב
לקחת את תבנית הסיליקון כשדוגמת הקפה כלפינו
למרוח
חלק מקרם הקפוצ'ינו
לשים את הרינג מסביב לתבנית הסיליקון למרוח את
שאר הקרם ליישר ולהכניס
בינתיים למקפיא.
החומרים למוס השוקולד-
200 גרם שוקולד מריר
20 גרם שוקולד חלב כ-4 קוביות
110 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1.1/2 כפות סוכר
מיכל אחד שמנת מתוקה להקצפה 250 מ"יל
אופן ההכנה
לשים בבן מארי את השוקולדים והחמאה
ולהמיס בגז
אפשר להמיס במיקרוגל
להקציף בקערה נקייה את החלבונים ולהוסיף את
הסוכר בהדרגה
עד שמתקבל קצף יציב
להקציף את השמנת לקרם יציב
לערבב את החלמונים במהירות לשוקולד והחמאה
המומסים
להוסיף לתערובת השוקולד את קרם הקצפת תחילה
כף גדולה
לערבב ולהוסיף
את שאר הקצפת ולערבב בעטיפה,
להוסיף לעיסה את החלבונים המוקצפים תחילה
שליש כמות לערבב
ולהוסיף את שאר החלבונים תוך כדי עטיפה
להוציא מהמקפיא את קרם הקפוצ'ינו לצקת עליו
את מוס השוקולד וליישר
מעל להניח את בסיס הטור להדק מעט
להכניס למקפיא לכמה שעות
בינתיים ניתן להכין קישוטי שוקולד
משוקולד מומס
ולקשט מסביב לעוגה
לחלץ את הרינג מהעוגה
להפוך על מגש הגשה לשחרר ולהרים את הסיליקון
עם דוגמת הקפה
ולקשט מסביב לעוגה עם קישוטי השוקולד
ניתן לשמור במקפיא
תגובות
הוסף רשומת תגובה