עוגיות רחת לקום נוסטלגיות מטבח בקלי קלות




                   
               


                                   


                  החומרים לבצק:

                 175 גרם חמאה חתוכה לקוביות

                  2 שקיות סוכר וניל
                  1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
                  3.5 כוסות קמח תופח מדוד בכוס
                   פלסטיק חד פעמית 350 גרם
                   או קמח רגיל פלוס                 
                  1 כפית אבקת אפייה

                 1 כף מים אם צריך להוסיף לבצק נעים

               לשים הכל בקערה לערבב עד שמקבלים
               בצק נעים ,עוטפים עם ניילון ומקררים
               כחצי שעה
              לאחר כחצי שעה לחלק את הבצק לשניים
              לקמח משטח עבודה לרדד את הבצק
              לעיגול בקוטר של כ-22 ס"מ ובעובי דק
              של כ-2.5 מ"מ לחלק ל-8    משולשים
             לקחת קוביית לוקום לחלק אותה לשניים
             לשים לוקום בקצה הרחב של הבצק
              ולגלגל לקוראסונים

             לשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
              לאפות בתנור חם 170 מעלות
               כ-25-30 דקות עד הזהבה
               לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור
                לפזר מעל מעט אבקת סוכר
                לאכול ולהנות!

           
   

תגובות