פוקאצ'ה מבצק שמרים עם מבחר ירקות גבינות רוטב ושמן זית. טעימה ארוחה בפני עצמה.#שמרים
החומרים ל-2 יחידות
500 גרם קמח לבן.
חצי שקית שמרים טריים. חצי שקית משפר אפייה,
1 כפית מלח, 1,5 כפיות סוכר
1/4 כוס שמן זית (מדוד בכוס חד פעמית פלסטיק לשתייה קרה).
 1,3/4-2 כוסות מים פושרים -(מדוד בכוס חד פעמית פלסטיק לשתייה קרה).(אחד ושלושת רבעי עד
 2 כוסות מים לפי הצורך)
. למילוי- כ-4 כפות רוטב פיצה או עגבניות חתוכות דק מקופסה
כ-50 גרם גבינה צהובה מגורדת.
כ-50 גרם גבינה בולגרית מפוררת. שמן זית לזילוף,
 כ-4 כפות טבעות זיתים, חצי בטטה גדולה חתוכה לפרוסות דקות מאוד.
 2 עגבניות חתוכות לפרוסות דקות, כ
-2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות,
2 בצלים קטנים חתוכים לפרוסות דקות,
אופן ההכנה; לשים בקערת המיקסר את הקמח. לשים על הקמח בצד אחד את השמרים, משפר האפייה, ואת המלח, הסוכר ושמן הזית, לשים מעל הקמח בצדו השני.(כמו בתמונות למטה). להתחיל ללוש עם וו לישה, ולהוסיף את המים לפי הצורך, לקבלת בצק רך ונשפך. להפעיל את המיקסר על מהירות בינונית גבוה ולערבל כ-6 דקות.
לאחר מכן, לכסות עם ניילון נצמד ולהכפיל את הנפח.
לאחר מכן לתת למיקסר לעבוד כ-2 שניות להורדת הנפח. שוב לכסות בניילון נצמד, ולהתפיח,
להוריד על שולחן מקומח. לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, למשוך את הבצק לאורך של כ-30 ס"מ ורוחב של כ-10 ס"מ. מרפדים תבנית בשמן זית ומפזרים כ-2 כפות שמן זית מניחים עליה את הבצק.
מורחים קצת שמן זית על הבצק מלמעלה. מורחים את הבצק-בעגבניות קצוצות דק מקופסה או רוטב פיצה . מפזרים קצת גבינה צהובה מגורדת. או גבינה צהובה חתוכה. מסדרים ירקות, בטטה חתוכה לפרוסות דקות מאוד. פרוסות עגבניות, פרוסות בצל דקות, פלפל אדום -רצועות, לבזוק מעל טיפה קטנה של מלח. אפשר עלי בזיליקום, או עלי טימין או עלי אורגנו. מפזרים מלמעלה קצת בולגרית מפורר. קצת טבעות זיתים ירוקים, ולזלוף קצת שמן זית מלמעלה. קצת להתפיח,
לאפות ב190 מעלות כ-20-25 דקות

תגובות