עוגת דבש סילאן תמרים עשירה;
החומרים מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.

החומרים ל- 1 תבנית בבקה פלוס תבנית אינגליש (או 3 תבניות אינגליש).
1 כוס סוכר חום כהה.
1 כוס דבש .
1/2 כוס 
1.5 כוסות שמן קנולה.
2 כפות וודקה או קוניאק..
1/2 כוס ממרח תמרים.
6 ביצים.
2 כפיות קינמון.
1 כפית תמצית וניל.
2 כוסות תה חזק חם  ( שמתי תה ארל גריי) .
4.5 כוסות קמח.
3 כפיות אבקת אפיה.
3 כפיות אבקה סודה לשתייה.

לציפוי עוגת הדבש בתבנית הבבקה;
100 גרם אבקת סוכר.
1 כפית אבקת קפה נמס. 
2-3 כפיות מים לפי הצורך.

סמוך לקישוט העוגה שמים את אבקת הקפה בקערה קטנה מוסיפים כפית מים ומערבבים, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים תוך כדי הוספת כפית עד 2 כפיות מים.
לסמיכות כמו טחינה גולמית

50 גרם אגוזים קצוצים לקישוט.

אופן ההכנה;

בקערה לשים סוכר, דבש, סילאן,שמן,וודקה, ממרח תמרים,ביצים, קינמון, ונילין לערבב במטרפה לחלקות.
להוסיף את התה.
לערבב
ואז להוסיף את הקמח אבקת האפיה ואבקת סודה לשתייה ולערבב להומוגניות.

לשמן היטב את תבנית הבבקה במרגרינה או שמן ולקמח אות התבנית היטב שהעוגה לא תדבק לתבנית.
לשפוך עיסה כ-3/4 מגובה התבנית.
לתבנית האינגליש לרפד אותה עם נייר אפיה.  לשפוך את העיסה הנותרת, אבל שלא יעבור את 3/4 גובה התבנית.
ניתן על העוגה שבתבנית האינגליש לפזר אגוזים קצוצים.
אפיה בחום נמוך 160 מעלות כ-45-60 דקות לפי הצורך.
מקררים את העוגה , הופכים את עוגת דבש בתבנית הבבקה על צלחת הגשה. מעל שופכים את ציפוי הקפה ומקשטים באגוזים קצוצים.

?חג שמח ושנה טובה  לכולם!

תגובות