מלאווח פינוקים


רציתי ,לכבוד שבת לפנק את המשפחה עם איזה בצק אפוי שנוכל להנות לידו עם מבחר הזיתים הטעימים של זיתא- אבל שיהיה משהו קל להכנה ומפנק.
 לקחתי מלאווח ישר מהמקפיא,
 הפשרתי אותו מעט שיהיה נוח לקיפול לחצי אבל לא מופשר מידי אחרת הוא נדבק לניילון שבו הוא ארוז.
 קילפתי את הניילון הנחתי את המלאווח על נייר אפיה שמונח בתבנית אפיה , וקיפלתי בזריזות לחצי.
אין צורך בהידוק הבצק.
 מברישים מלמעלה קצת בביצה טרופה. ומפזרים שומשום למי שרוצה.
 אופים בתנור מחומם מראש לחום גבוה, ואופים כ-10-15 דקות
עד אשר המלאווח תופח ומקבל צבע יפה.
 זהו מקררים קצת והמלאווח מוכן למלית פינוקים.
 חוצים עם סכין לחצי את המלאווח (כמו בסנביץ בגטׂׂ),
 וממלאים במה שאוהבים. אפשר למרוח קצת ממרח טחינה או חומוס, סלט תורכי או מטבוחה, ביצים קשות אפשר גם חצילים מטוגנים ופרוסות מלפפון ירוק,
 מגישים בצלחת עם מבחר זיתי זיתא , ועגבניות.-ונהנים.

תגובות