פוקאצ'ה רטטוי משגעת





הכנתי משהו קליל לארוחת הערב; פוקאצ'ה עם ירקות ורטטוי גבינה בולגרית וגבינה צפתית של משק צוריאל שמן זית וזיתי קלמטה.- -
ל. רטטוי ירקות ירקות מבושלים. מתאים גם לפוקאצ'ה וגם להגשה על פסטה.
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות,
1 בצל גדול חתוך לקוביות גסות, 2 כפות שמן.
1 חציל בינוני חתוך לקוביות גסות.
 20 עגבניות שרי.
 3 עגבניות רגילות חתוכות גס.
 2 כוסות מים.
3 כפות רסק עגבניות.
1 כף מלח.
1 כפית סוכר. קורט פלפל שחור.
אופן ההכנה; לחמם סיר עם השמן להוסיף בצל ופלפל אדום, לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
להוסיף את החצילים ולטגן כ-4 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
להוסיף את העגבניות לערבב ולבשל כ-3 דקות.
 להוסיף את המים, רסק העגבניות, מלח, פלפל וסוכר לערבב ולבשל באש בינונית כ-20 דקות.
לטעום תיבול. ניתן להוסיף עלי אורגנו,
לקרר. בצל ופלפל מטגנים. מוסיפים חציל ומטגנים. מוסיפים עגבניות שרי ועגבניות רגילות. מוסיפים מים, רסק עגבניות, מלח, פלפל, וסוכר.
 מערבבים ומבשלים כ-20 דקות. ניתן להוסיף קצת אורגנו טרי.- מקררים.
פוקאצ'ה עם ירקות ורטטוי-ירקות בולגרית צפתית שמן זית, וזיתי קלמטה.
בצק קל הכנה ומהיר תפיחה. אופן הכנה כ-8 פוקאצ'ות גדולות.
1 ק"ג קמח עם שמרים.
3 כפות שמן זית.
 3 כפיות סוכר,
2 כפיות מלח.
2.5- 3 כוסות מים בכוס חד פעמית- לפי הצורך להוסיף לבצק רך מאוד ודביק.
אופן ההכנה; לשים במיקסר את הקמח, על הקמח לשים את השמן, מלח, סוכר,
להתחיל לערבב על מהירות נמוכה תוך הוספת המים עד יצירת בצק רך מאוד ודביק. לערבב במיקסר כ-6 דקות על מהירות בינונית. לכסות את הקערה עם ניילון נצמד, להתפיח ,
לאחר מכן לתת סיבוב קצר שירד הנפח. שוב להתפיח ,
להוריד את הבצק על שולחן מקומח היטב. לחתוך את הבצק לכ-8 חתיכות.
 למתוח את הבצק על שולחן מקומח וליצור אליפסה של כ-10 ס"מ רוחב ואורך -40 ס"מ לערך. עובי של כחצי ס"מ.
למרוח קצת את הבצק עם שמן זית.
 למרוח מעל הבצק קצת מרוטב הרטטוי שבמתכון למעלה.
לפזר קוביות גבינה צפתית וקוביות גבינה בולגרית של משק צוריאל.
ניתן לפזר קוביות בטטה אפויות. לפזר זיתי קלמטה. לזלוף מעט שמן זית. כאשר הפוקאצ'ה תפחה
לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה- 200 מעלות כ-15-20 דקות עד אשר הבצק מוכן גם למטה.
רטטוי ירקות ירקות מבושלים. מתאים גם לפוקאצ'ה וגם להגשה על פסטה.
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות,
 1 בצל גדול חתוך לקוביות גסות,
2 כפות שמן.
1 חציל בינוני חתוך לקוביות גסות.
20 עגבניות שרי. 3 עגבניות רגילות חתוכות גס.
2 כוסות מים. 3 כפות רסק עגבניות.
 1 כף מלח.
1 כפית סוכר.
 קורט פלפל שחור.
אופן ההכנה; לחמם סיר עם השמן להוסיף בצל ופלפל אדום, לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. להוסיף את החצילים ולטגן כ-4 דקות תוך ערבוב מידי פעם. להוסיף את העגבניות לערבב ולבשל כ-3 דקות. להוסיף את המים, רסק העגבניו, מלח, פלפל וסוכר לערבב ולבשל באש בינונית כ-20 דקות. לטעום תיבול. ניתן להוסיף עלי אורגנו,

תגובות