עוגת שוקולד לחה ועשירה בסגנון וינאי.


עוגת השוקולד הזו עשירה ולחה . בזכות שמנת חמוצה. והחמאה. - היא לא כבדה אבל ממש טעימה.
החומרים;
לתבנית קוגלהוף או תבנית 24 ס"מ.

150 גרם שוקולד מריר שבור
100 גרם מים רותחים (קצת פחות מחצי כוס).
---------------------------------------------------------------
לשפוך את המים הרותחים על השוקולד לחכות דקה ולערבב לעיסה חלקה ולקרר מעט

170 גרם חמאה חתוכה לקוביות
170 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
----------------------------------------------------
לשים בקערת המקסר את החמאה. הסוכר. סוכר וניל והמלח. ולהקציף כמה דקות לעיסה
תפוחה ובהירה.
----------------------------------------------------------------------
3 חלמונים
2 כפיות ברנדי
להוסיף את  3 חלמונים לעיסה בהדרגה עד אשר הם נבלעים בעיסה. ואת הברנדי.
להוסיף לעיסה את תערובת השוקולד והמים שהתקררה . ולעררב
------------------------------------------------------------
1/2 גביע שמנת חמוצה  להוסיף לעיסה -ולערבב בעדינות.
-----------------------------------------------------------
2 חלבונים
4 כפות סוכר ( 45 גרם)
-----------------------------------------------------------
להקציף את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
ולאחד את עיסת החלבונים עם עיסת החלמונים והשוקולד תוך כדי עטיפה.
------------------------------------------------------------------------------

ולהוסיף בעטיפה  את כל החומרים היבשים הנ"ל שעורבבו ביחד;
-----------------------------------------------------------------------------

 45 גרם קוקוס (6 כפות שטוחות)
1 כוס קמח רגיל ( 150 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה.
לשמן היטב את התבנית לשפוך את העיסה ולאפות בחום בינוני 160 מעלות
כ-40-50 דקות. ולקרר
לא לייבש את העוגה
לשחרר את העוגה מהתבנית. עם העוגה נאפתה בתבנית קוגלהוף להפוך אותה. ולשים על
רשת שמתחתיה יש תבנית ואז לצפות בגנש השוקולד.
לציפוי גנש השוקולד
----------------------------
150 גרם שמנת מתוקה -לשים בקלחת להביא עד סף רתיחה ולכבות
להוסיף 150 גרם שוקולד מריר שבור לחכות דקה ולערבב.
כדי לקבל ציפוי עבה . לקרר את הגנש עד שהוא מגיע למרקם סמיך (כמו טחינה גולמית).
(או לצפות פעמיים בגנש במרקם יותר נוזלי.).

תגובות