פנקקים הולנדים קטנים במלית ריבה פופריס

 ברוח חג החנוכה -אלו פנקייקים הולנדים  קטנים (במקור ללא מלית ריבה)


. פנקיקיים חמים -מוגשים ישר מהמחבת הם מתקבלים אווריריים כמו עננים.
וגם הם קלי הכנה.
החומרים ל- 4 מנות;
לשים בקערה;
1 כוס חלב.
2 ביצים.
1 שקית סוכר ונילין.
20 גרם חמאה מומסת.
---------------------------------------
לערבב הכל היטב.
להוסיף;את הקמח ולערבב היטב.
1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח רגיל +  1 כפית אבקת אפיה)
-----------------------------------------------------------------------------
למילוי קצת ריבת תות .(מי שלא רוצה יוותר עליה ויגיש בצד).
לקישוט לבחירתכם. -אבקת סוכר.פירות יער. תותים קצפת . סירופ מייפל או סירופ סוכר.
לחמם את המחבת באש בינונית ולשמן את המחבת בקצת חמאה או שמן.
בעזרת כף ליצוק לכל שקע במחבת קצת יותר מחצי גובה השקע. במהירות לשים בכל פנקייק רבע כפית ריבה.
ולכסות במהירות היטב  את הריבה עם עוד קצת עיסה. (אחרת הריבה תדבק. למחבת).
כשהפנקייק קיבל צבע בתחתית להפוך לצד השני בעזרת קיסם. ולתת בישול של עוד כחצי דקה עד שמזהיב.
להגיש ישר מהמחבת. ניתן להגיש עם אבקת סוכר. קצפת .פירות יער. תותים . סירופ מייפל. שמנת חמוצה. ורוטב שוקולד-לבחירתכם!
למי שאין מחבת כזו ניתן להכים גם במחבת טפלון רגילה.

תגובות