פוקאצו'ת קריספיות עם ירקות- ארוחה שלמה

בצק הפוקאצו'ת הנ"ל נהדר ובעל תחתית קריספית. הבצק קל להכנה. ויוצאות פוקאצות טעימות ביותר. ממש ארוחה שלמה.
אפשר לסדר על הבצק את הירקות שאתם אוהבים.
שמתי בתנור פרוסות חצילים פלפלים ובצל. אפשר גם קישואים ובטטות ופיטריות. זילפתי על הירקות קצת שמן זית מלח ופלפל.
ואפיתי בערך 15-20 דקות.
עגבניות -לא צריכות  קודם אפיה בתנור.
ההוראות הם מפורטות אך ההכנה די פשוטה.
החומרים;
50 גרם שמרים טריים-קוביה הכי טוב עם שמרים טריים.  . או 2 כפיות שמרים יבשים.
1 ק"ג קמח לבן רגיל.
2 כפיות מלח.
1.5 כפיות סוכר.
1/2 כוס שמן זית אל תוותרו על שמן הזית. הוא נותן טעם נהדר למאפה.
בין 2.5 - 3.5 כוסות מים פושרים לפי הצורך לקבלת בצק רך מאוד.
אופן ההכנה;
תחילה -ראש עיסה;
בקערת המקסר לשים את כל השמרים. לשים עליהם רק חצי כפית סוכר. ו-1 כוס מים פושרים.
לערבב עד אשר השמרים נמסים.
לפזר על העיסה בערך כוס אחת קמח שיכסה את הבלילה.
עכשיו לתת מנוחה של כמה דקות עד אשר ישנם בועות קטנות- זו בעצם התסיסה. שאומרת לנו שהשמרים טריים. והמאפה יצליח.
כעת- לשים את כל הקמח שנישאר על השמרים התוססים. לשים על הקמח את המלח. שאר הסוכר. ושמן הזית.
להתחיל ללוש במקסר במהירות נמוכה תוך הוספת עוד כוס מים עם צריך עוד להוסיף עד אשר מתקבל בצק מאוד רך.
עכשיו להמשיך לתת למקסר לערבל את הבצק כ-7 דקות במהירות בינונית.
לעצור. לכסות בניילון נצמד.
לתת לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. ואז לתת  במקסר סיבוב של שנייה כדי להוריד נפח. לכסות שוב בניילון נצמד
ולתת שוב תפיחה .כעת הבצק יתפח די מהר.
להוריד את הבצק על שולחן העבודה . ולחתוך אותו לפרוסות מלבניות.כמו של חיתוך לחם
כל  מלבן למתוח ע"י תפיסת צד אחד ומשיכה. עד שמתקבל מלבן בעובי חצי ס"מ לערך ואורך 13 ס"מ לערך .
לקחת תבנית אפיה ולשמן בשמן זית בערך 4 -3 כפיות .
להניח את הבצק על התבנית לשמור על מרחק בין מאפה למאפה. 
למרוח את הבצק ברוטב פיצה. לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת. לסדר יפה מעל את הירקות שבחרתם
לפזר מעל קצת מלח ופלפל. ולטפטף מעל כל פוקאצה מעט שמן זית. ניתן לפזר גם קצת קוביות גבינה בולגרית.
ולטעם מצויין עלי בזיליקום טריים או עלי אורגנו.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה 250 מעלות .עד 20 דקות . אפיה. 
בצק הפוקאצו'ת הנ"ל נהדר ובעל תחתית קריספית. הבצק קל להכנה. ויוצאות פוקאצות טעימות ביותר. ממש ארוחה שלמה.
אפשר לסדר על הבצק את הירקות שאתם אוהבים.
שמתי בתנור פרוסות חצילים פלפלים ובצל. אפשר גם קישואים ובטטות ופיטריות. זילפתי על הירקות קצת שמן זית מלח ופלפל.
ואפיתי בערך 15-20 דקות.
עגבניות -לא צריכות  קודם אפיה בתנור.
ההוראות הם מפורטות אך ההכנה די פשוטה.
החומרים;
50 גרם שמרים טריים-קוביה הכי טוב עם שמרים טריים.  . או 2 כפיות שמרים יבשים.
1 ק"ג קמח לבן רגיל.
2 כפיות מלח.
1.5 כפיות סוכר.
1/2 כוס שמן זית אל תוותרו על שמן הזית. הוא נותן טעם נהדר למאפה.
בין 2.5 - 3.5 כוסות מים פושרים לפי הצורך לקבלת בצק רך מאוד.
אופן ההכנה;
תחילה -ראש עיסה;
בקערת המקסר לשים את כל השמרים. לשים עליהם רק חצי כפית סוכר. ו-1 כוס מים פושרים.
לערבב עד אשר השמרים נמסים.
לפזר על העיסה בערך כוס אחת קמח שיכסה את הבלילה.
עכשיו לתת מנוחה של כמה דקות עד אשר ישנם בועות קטנות- זו בעצם התסיסה. שאומרת לנו שהשמרים טריים. והמאפה יצליח.
כעת- לשים את כל הקמח שנישאר על השמרים התוססים. לשים על הקמח את המלח. שאר הסוכר. ושמן הזית.
להתחיל ללוש במקסר במהירות נמוכה תוך הוספת עוד כוס מים עם צריך עוד להוסיף עד אשר מתקבל בצק מאוד רך.
עכשיו להמשיך לתת למקסר לערבל את הבצק כ-7 דקות במהירות בינונית.
לעצור. לכסות בניילון נצמד.
לתת לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. ואז לתת  במקסר סיבוב של שנייה כדי להוריד נפח. לכסות שוב בניילון נצמד
ולתת שוב תפיחה .כעת הבצק יתפח די מהר.
להוריד את הבצק על שולחן העבודה . ולחתוך אותו לפרוסות מלבניות.כמו של חיתוך לחם
כל  מלבן למתוח ע"י תפיסת צד אחד ומשיכה. עד שמתקבל מלבן בעובי חצי ס"מ לערך ואורך 13 ס"מ לערך .
לקחת תבנית אפיה ולשמן בשמן זית בערך 4 -3 כפיות .
להניח את הבצק על התבנית לשמור על מרחק בין מאפה למאפה. 
למרוח את הבצק ברוטב פיצה. לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת. לסדר יפה מעל את הירקות שבחרתם
לפזר מעל קצת מלח ופלפל. ולטפטף מעל כל פוקאצה מעט שמן זית. ניתן לפזר גם קצת קוביות גבינה בולגרית.
ולטעם מצויין עלי בזיליקום טריים או עלי אורגנו.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה 250 מעלות .עד 20 דקות . אפיה.

 


תגובות