דוכסית -שכבות של בצק עם שוקולד תפוז ומרציפן פיסטוק.

 
דוכסית זוהי עוגה מאוד עשירה הבאה במנות קטנות היא מורכבת מבסיס בצק פריך ומילוי מרציפן פיסטוק עם קרם שוקולד תפוז וליקר.
העוגה מכוסה במרציפן פיסטוק ושוקולד לבן.- שכבות של עונג עמיתי.
ההכנה בכמה שלבים  אך אפשר לוותר על כמה מהם  לא נדרש רידוד  אך ההתמדה משתלמת.
המתכון לתבנית 28X21 ס"מ . מתקבלות כ-40 יחידות בגודל 5X2.5 ס"מ לערך.
אופן ההכנה;
החומרים לבצק פריך
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
150 גרם קמח.
------------------------------------------
החומרים למילוי פיסטוק;
350 גרם פירורי עוגות בהירות
50 גרם פיסטוקים טחונים .
2 ביצים שלמות
חצי גרידת לימון.
100 גרם חמאה מומסת.
1/2 כוס סירופ שקדים  רוזטה.
החומרים לקרם שוקולד תפוז ליקר;
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.
400 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות.
1/2 כוס אבקת סוכר
גרידת 3/4 תפוז .
1/3 כוס ליקר קירסאו או כל ליקר תפוז אחר.
החומרים למרציפן פיסטוק;
-------------------------------------
מי שרוצה יקנה מרציפן שקדים מוכן צריך 200 גרם.
50 גרם נטו  פיסטוק קלוי מקולף 
50 גרם שקדים לבנים ללא הקליפה
1 כוס אבקת סוכר
2-3 כפיות סירופ רוזטה. לפי הצורך.

עוד צריך למילוי -6 כפיות ריבה צהובה
100 גרם שוקולד לבן מומס במיקרוגל ומעורבב עם 2 כפיות שמן -לציפוי המרציפן וליצירת גלים.
200 גרם שוקולד מריר נמס מעורבב עם 10 כפיות שמן לטבילת וציפוי דפנות העוגה. -אפשר לוותר ולא לצפות

אופן הכנת העוגה;
בצק פריך - לשים את הכל בקערה ולערבב  ידנית עד שנוצרים פירורים. לחים.
לשפוך על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט . ולהדק בשכבה אחידה בכל התבנית
למרוח על את הריבה הצהובה באופן אחיד.
למילוי פיסטוק;
-------------------------
לערבב את כל מילוי הפיסטוק להכין עיסה במרקם כמו ממרח חומוס. עם יש צורך להוסיף עוד קצת סירופ רוזטה לפי הצורך.
למרוח את מילוי הפיסטוק על הריבה בשכבה אחידה וליישר.
לאפות כ-35-45 דקות ב160 מעלות עד למאפה זהוב גם בבסיס.-ולקרר
לקרם שוקולד תפוז;
לשים את השמנת בקלחת ולהביא עד סף רתיחה. לכבות להוסיף את השוקולד להמתין דקה ולערבב לעיסה אחידה. לקרר עד שהעיסה 
במרקם כמו- ממרח שוקולד- ואז להקציף
להקצפה- שמים את הקרם במערבל חשמלי. מתחילים להקציף במהירות נמוכה בינונית . מוסיפים את קליפת התפוז והליקר ומקציפים עד אשר
הקרם משנה את גוונו לחום יותר בהיר. (מי שרוצה לקשט בכדורי פיסטוק ישאיר 3/4 מכמות הקרם -יקרר אותו ויגלגל לכדורים קטנים מגולגלים בפיסטוק קצוץ)
למרוח את קרם השוקולד המוקצף על מילוי הפיסטוק הקר- בשכבה אחידה וליישר. להכניס לקירור. בינתיים להכין את מרציפן הפיסטוק;
מרציפן פיסטוק;
לשים במעבד מזון את הפיסטוק השקדים ואבקת הסוכר לטחון עד אשר הכל הופך לאבקה . ולהוסיף סירופ רוזטה לפי הצורך צריך להתקבל גוש הדומה לפסטלינה.
לרדד את המרציפן בין שני דפי נייר אפייה מקומחים היטב עם אבקת סוכר בנדיבות כדי שהמרציפן לא ידבק לנייר.
לרדד  לעובי 2 מ"מ לערך ובגודל התבנית.
ולהרים אותו בזהירות ולהפוף עם הנייר על מילוי השוקולד. ליישר ולהדק בעדינות.
לציפוי שוקולד לבן;
להמיס במיקרוגל שוקולד לבן. בזהירות. להוסיף 2 כפיות שמן. לערבב היטב . לשפוך על המרציפן . לצפות את כולו במהירות. ואז בעזרת קלף משונן או מזלג ליצור 
צורות גלים. -להכניס לקירור לפחות שעה וחצי.
לאחר שעה וחצי לחלק את העוגה  בעזרת סכין משוננת מחוממת  מעט (עם מים חמים) ל-4 פסים שווים. וכול פס לחתוך למנות מלבניות בגודל 2.5 ס"מ. או  כרצונכם
 לציפוי דפנות החיתוכיות-    להמיס 200 גרם שוקולד מריר להוסיף 10 כפיות שמן ולערבב. -לנעוץ בעזרת מזלג על העוגה מעלה  ולטבול את דפנות העוגה להוריד עודפי שוקולד להניח על נייר פרגמנט לייצוב.













תגובות