פיתות של ז'עתר ולבנה ביתית

 
מאפה שטוח עם לאבנה ביתית קלת הכנה וזעתר. מאפים נפלאים
מתקבלות כ- 20 יחידות בקוטר 10 ס"מ.
החומרים למתכון שלי לגבינת  לאבנה;
1 גביע שמנת חמוצה.
2 גביעי יוגורט טבעי 3%.
----------------------------------
לערבב בקערה קטנה את השמנת והיוגורט. לשים במסננת צפופה או בבד חיתול או מגבת לבנה.
להגיר נוזלים למשך כמה שעות. או במקרר למשך הלילה.
וזהו יש לאבנה טעימה.
מי שלא רוצה להכין יכול לקנות לאבנה מוכנה במרכולים.
החומרים לבצק;
1 ק"ג קמח לבן
50 גרם קוביית שמרים טריים. (או כף וחצי שמרים יבשים).
3 כפיות סוכר.
2 כפיות מלח.
1/4 כוס שמן זית.
2 שקיות אבקת אפיה..
2.5 - 3 כוסות מים פושרים לפי הצורך.
לקישוט;
שמן זית לזילוף .
כ-50 גרם אבקת זעתר.
מלח לפיזור.
אופן הכנת הבצק;
לשים בקערה גדולה  את השמרים ולפורר אותם היטב. לשפוך עליהם את כל כמות הקמח. על הקמח לפזר את המלח .הסוכר. אבקת האפיה ושמן הזית.
להתחיל לשפוך את המים הפושרים ולערבב עם יש צורך להוסיף עוד מים לקבלת בצק רך חלק ונשפך. הלישה ידנית קלה מפני שהבצק מאוד רך.
ללוש ולחבוט  כ-4-5 דקות. לכסות את הבצק בקצת שמן. שלא יתייבש. ולכסות בניילון נצמד.
לתת לבצק להכפיל את נפחו. ושוב לחבוט אותו כדקה. לכסות שוב ולתת לבצק לתפוח שוב.
לקמח היטב שולחן עבודה. לשפוך את הבצק על השולחן. לחלק אותו ל-20 יחידות הכי נוח בעזרת קלף פלסטיק .
מכל חתיכה לשטח. לצורת עיגול לא חייב מושלם. בקוטר של 7-10 ס"מ. ועובי של כ-1 ס"מ.
להרים את העיגולים ישר על תבנית מרופדת בנייר אפיה. (הבצק רך אחר כך עם המילוי יהיה קצת קשה להרים אותם מהשולחן).
על כל עיגול למרוח כפית גבינת לאבנה. לפזר קצת מלח. ולפזר קצת זעתר. לטפטף מעל קצת שמן זית.ׁ( אם נגמרה לכם הלאבנה תפזרו על הבצק שמן זית ותפזרו מעל זעתר).
לתת לפיתות לתפוח.
לחמם תנור לחום הכי גבוה כ-200-300 מעלות . להכניס לתנור לאפיה כ- 15 דקות.

בצק רך.
המאפים עם לאבנה זעתר ושמן זית.
אחרי האפיה.
אחרי 






תגובות