עוגת ויטרינה פריזאית עם קרם וניל ותותים.

 
זוהי עוגת המככבת בויטרינות הפריזאיות. -היא מורכבת משכבת בצק עלים ממולאת בקרם וניל מסקרפונה (או קרם פטיסייר). ותותים טריים .או פירות יער ופטל טרי.
העוגה מאוד מרשימה. אבל היא קלת הכנה.
החומרים; לעוגת 30 ס"מ רוחב.ואורך 13 ס"מ.
בצק עלים מוכן  מרודד איכותי עם חמאה- מעדנות. 
(או בצק עלים שהכנתם).
-----------------------------------------------------
אפשרות לבחירה מתוך שני קרמים;
----------------------------------------------------
לקרם גבינת שמנת מסקרפונה-קל להכנה ומעולה.

1 מיכל שמנת מתוקה.
150 גרם גבינת מסקרפונה.
60 גרם אבקת סוכר.
1 תוכן חצי מקל וניל. (למי שאין 1 שקית סוכר ונילין).
-------------------------------------------------------------------
להקציף הכל ביחד עד שמתקבל קרם יציב להזהר מהקצפת יתר.

אופציה מספר 2 לקרם פטיסייר ושמנת;
---------------------------------------------------
500 גרם חלב (2 כוסות)
6 חלמונים.
150 גרם סוכר. 03/4 כוס).
70 גרם קונפלור. (1/2 כוס)
חצי מקל וניל חצוי לאורכו.
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת.
אופן ההכנה לקרם פטיסייר ושמנת;
סוד מקצועי- לקרם פטסייר.-לשים בקלחת (כן  זו לא טעות את כל החומרים הנ"ל ביחד מההתחלה- בסיר) -את החלב. הסוכר. החלמונים מקל הוניל.הקורנפלור. -הכל ביחד ולהביא לידי רתיחה באש בינונית תוך כדי עירבוב -
תמידי עד אשר הקרם מבעבע-להיזהר לא לישרוף אותו. להוריד מן האש.לסנן במסננת לתוך קערה. לכסות בניילון נצמד עד אשר הוא מתקרר.לזירוז תהליכים;; ניתן לשים את הקרם ישר במקסר ישירות ולערבל במהירות בינונית עד אשר-
העיסה מתקררת.
להוסיף לקרם הפטיסייר את השמנת  המוקצפת תוך כדי עטיפה.
אם קודם שמנו הקרם במקרר אז לשים אותו במקסר לעירבול של 2 דקות . ולאחר מכן להוסיף בעטיפה את השמנת המתוקה המוקצפת.

לקישוט;
2 סלסלות קטנות של תותים טריים או פטל טרי או פירות יער. שוטפים ונקיים. לחתוך את הגבעול ולהקפיד שהתותים יהיו חתוכים
באותו גובה.
קצת אבקת סוכר לקישוט.
ביצה מדוללת  בכפית מים למריחת המאפה.

אופן הכנת  העוגה.
אנו מכינים כעת רצועת בצק כשמסביבה תהיה מסגרת של בצק עלים. (ראו למטה בתמונות)
מהבצק המרודד לעובי של 4 מ"מ 
לחתוך רצועת בצק ברוחב של 30X 13 ס"מ  ישרה. ולהניח אותה בתבנית מרופדת עם נייר אפייה. ולמרו אותו בשכבת דקה של ביצה. ולחורר אותו במזלג לכל האורך.
לחתוך עוד 2 רצועות בצק ברוחב 30X2 ס"מ. ועוד 2 רצועות קטנות ברוחב-4.5 ס"מ רוחב על 2 ס"מ.  (ראו תמונות למטה).
להניח את רצועות הבצק בקצה הבצק שנמצא בתבנית. כמו חומה.או מסגרת  (ראו תמונות למטה) ולמרוח גם אותם בביצה רק מלמעלה.(כדי שהבצק יוכל לתפוח ולעלות.)
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני. 160 מעלות. עד אשר הבצק זהוב ויבש בערך כ-35-45 דקות. ולצנן.
הכנת הקרם-המסקרפונה;
לשים בקערת המערבל שמנת מתוקה .גבינת המסקרפונה אבקת סוכר. וונילין. 
להקציף במהירות בינונית גבוה עד אשר הקצפת יציבה. (להזהר לא להקציף יותר מידי כדי שהקצפת לא תשבר)
למלא את הבצק  בקרם המסקרפונה. (או בקרם הפטיסייאר ) - או בזילופים או במריחה.
לסדר יפה על הקרם  3 שורות ישרות של תותים.
מי שרוצה עוד יותר יפה לקשט. פשוט יחמם קצת ריבה צהובה עם קצת מים. וימרח על קצוות הבצק האפוי (לאחר סידור התותים על הקרם). ויצמיד על הריבה שקדים פרוסים 
קלויים מעט. (יספיקו בערך 50 גרם שקדים.

לפזר מלמעלה קצת אבקת סוכר בעזרת מסננת.
זהו אפשר להתחיל להנות.

רצועת בצק רחבה ועוד 2 רצועות שיונחו בקצה הבצק כמסגרת. (וצריך עוד 2 רצועות קטנות למסגרת).
הבצק עם רצועות הבצק מסביב . מרוחים בביצה. ובסיס מחורר במזלג.
הבצק לאחר האפיה. מתקבלת מן קופסא למילוי בקרם.
וזוהי התוצאה.- יאמי!

אחרי החיתוך -עם שכבת הקרם העשירה.


תגובות