טורט קצפת ותותים, שילוב מנצח.


עונת התותים כבר עונת עונת התותים כבר בפתח.! ואין שילוב יותר טעים מטורט תותים וקצפת-זהו שילוב מנצח.
העוגה מכילה קוקוס אגוזים ומורטבת בברנדי. ממש תענוג!- והיא לא מסובכת להכנה! -ויש גם גרסה לפסח.
החומרים;
6 ביצים שלמות.
180 גרם סוכר.
לשים במיקסר  ביצים שלמות וסוכר -להקציף במהירות גבוה בערך 7 דקות עד אשר העיסה תפוחה ובהירה.
להוריד למהירות בינונית ליצוק 1/3 כוס שמן קנולה. בזרם דק; 
.
להוריד מן המיקסר ולערבב ידנית בעזרת מרית תוך כדי עטיפה את החומרים היבשים הנ"ל;
180 גרם קמח מנופה  (בפסח לשים 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה+1/2 כוס קמח מצה דק. לנפות את שניהם).
1/2 כפית אבקת אפיה
חצי כוס קוקוס .
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים.
לשפוך את העיסה לתבנית משומנת בקוטר של 26 ס"מ. ליישר ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 
160 מעלות בערך 25-35 דקות. ולצנן.
לחתוך  את העוגה לשלוש שכבות להשתדל זהות.
לקרם שמנת הוניל;
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה.
1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל.
1 כוס חלב.
6 כפיות סוכר.
להקציף את כל חומרי הקרם לעיסה יציבה.
לסירופ להרטבת העוגה;
1.5 כוסות מים מינרלים
חצי כוס סוכר.
1/3 כוס ברנדי או ליקר קירסאו.
-----------------------------------------------
לערבב את כל חומרי הסירופ עד אשר כל הסוכר נמס.
אופן הרכבת העוגה
לשים בסיס עוגה אחת בתוך תבנית האפיה. להרטיב אותה ב-1/3 מכמות הסירופ. למרוח 1/3 מכמות הקרם וליישר.
להניח על הקרם חלק שני של העוגה.-שוב להרטיב אותה עם חצי כמות הסירופ. למרוח חצי מכמות  הקרם וליישר.
להניח על את שכבת העוגה הנותרת להרטיב בסירופ שנישאר. למרוח את כל הקרם וליישר. לעטוף בניילון נצמד ולאפסן 
שעתיים במקרר.
לקחת סילסלת תותים יפים לרחוץ אותם היטב. לחתוך ולסדר על העוגה.
לגלזורה-שקית אבקת ג'לי תות להכין לפי הוראות היצרן.ובעזרת מברשת לצפות את כל התותים.
במידה והגי'לי נקרש ניתן לחמם אותו על אש קטנה והוא חוזר להיות נוזלי.
לאפסן את העוגה 4-5 שעות כדי לגבש טעמים.

תגובות