סברינות נוסטלגיות-הכי טעימות שיש.

המתכון לסברינות נוסטלגי. הוא עשיר . טעים ביותר 
בגרסה שלי למנת גורמה . אבל- קלת הכנה.

 החומרים ל-10 סברינות אישיות לערך.
החומרים לבצק הסברינות;
250 גרם קמח.
10 גרם שמרים טריים.
15 גרם סוכר
150 גרם חלב פושר.
2 ביצים שלמות
100 גרם חמאה מומסת.
1 שקית סוכר וניל.
גרידה מחצי לימון קטן.
רבע כפית מלח.
החומרים לסירופ הסוכר רום;
3כוסות סוכר .
6 כוסות מים מינרלים.
1 שקית סוכר וניל.
חצי כוס ליקר רום משקה לבן. (אם אין אז כפית פקק תמצית רום שקוף)
--------------------------------------------------------------------------------------
לשים את כל החומרים בקלחת (מלבד הרום). .להרתיח כ-5 דקות . ולבסוף להוסיף את הרום.
החומרים לקצפת;
1.5 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38% קרה מאוד
6 כפיות סוכר
1 שקית סוכר ונילין
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל.
--------------------------------------------------------------
להקציף הכל ביחד לקצפת יציבה.

לקישוט;
ריבת פטל או תות או דובדובנים. 
תות שדה
או דובדובנים מסוכרים.
אופן ההכנה לבצק;
----------------------------
לשים במקסר את  השמרים ורבע כפית מכמות הסוכר וחצי כוס מהחלב הפושר. לערבב עד אשר השמרים נמסים.
לפזר עליהם . קצת מהקמח שיכסו אותם. לחכות כמה דקות עד אשר רואים כי השמרים תססו.
כאשר השמרים תססו. לפזר עליהם את יתרת הקמח. ועל הקמח לשים את יתרת הסוכר. סוכר הוניל. המלח. גרידת הלימון.
ושאר החלב הפושר. והביצים.
להתחיל לערבל. ולבסוף להוסיף את החמאה המומסת בזרם דק עד אשר החמאה נבלעת בבצק. להמשיך לערבל במהירות בינונית גבוה כ-5 דקות
מתקבל בצק יחסית נוזלי.לכסות בניילון נצמד ולהתפיח (המשך המתכון למטה)
לאחר מכן לכסות בניילון נצמד. להתפיח. לאחר ההתפחה.  לתת סיבוב קטן במקסר להוריד נפח. עכשיו הבצק יתפח יותר מהר.
כאשר הבצק שוב תפח לתת עוד סיבוב קטן ולהוריד נפח.
לשמן היטב ולקמח היטב תבניות סברינה. אם אופים בתבניות סיליקון לשמן אותם קצת.
למלא שקית זילוף עם צנטר חלק גדול. למי שאין צינטר יכול לזלף בלי צינטר.
לזלף לתוך תבניות הסברינות  קצת יותר מחצי גובה התבניות.
לתת לתפוח עד הכפלת הגובה.
להכניס לתנור מחומם מראש לחום גבוה 180 מעלות . לאפות היטב בערך 30 דקות. עד אשר כל המאפה זהוב  יפה גם בבסיס.ולקרר.
אחרי שהסברינות התקררו.
ליישר אותם בבסיס. (לבשל כל פעם 2-3 סברינות)
לבישול בסירופ- כשהסירופ באש בינונית קטנה . להכניס את הסברינות כאשר הבסיס כלפי מעלה. וראש הסברינה טבול בסירופ.
מבשלים עד שרואים כי ראש הסברינה תפח בסירופ. ואז הופכים בזהירות. לבישול בסיס הסברינה. כעוד דקה וחצי.
מוצאים אם הסברינות על צלחת הגשה. -ומקררים
למרוח את ראש הסברינה בכפית ריבה.
ולזלף עליה קצפת בעזרת שק זילוף עם צינטר כוכבי גדול.
לקשט עם תותים או מישרוצה רק עם דובדובנים מסוכרים.





תגובות