עוגת שוקולד עם קצפת ותותים.

 
ליום המשפחה הילדים ביקשו עוגת שוקולד עם קצפת ותותים. אז הכנו. עוגה שוקולד קלה וטעימה גבוה  ויפיפיה עם קצפת ואינסטנט פודינג וניל ותותים.
החומרים לתבנית ;(20 ס"מ)
סלסלת קטנה של  תותים יפים; 
כ-7 תותים מתוך הסלסלה לחתוך . ולהשרות עם 2 כפיות סוכר. וכף ברנדי. כ-1/2 שעה.

החומרים לעוגה בקוטר; 20 ס"מ .תבנית. אטומה. כי העיסה נוזלית;
3 ביצים שלמות.
1/2 כוס  קקאו.
3/4 כוס שוקולית.
1 כוס שמן.
1 כוס סוכר.
2.1/3 כוסות קמח (שתיים ושליש כוסות קמח)
1 שקית אבקת אפיה.
1 כפית תמצית רום.
-----------------------------------------------------------
2 כוסות מים רותחים
100 גרם שוקולד מריר שבור.
----------------------------------------------------------

לקרם;
1 מיכל שמנת להקצפה קרה מאוד.
1 שקית אינסטנט פודינג וניל.
1/2 כוס חלב.
--------------------------------------
להקציף הכל ביחד לקצפת יציבה.

לסירופ להרטבת העוגה;
3/4 כוס מים מסוננים.
3 כפות סוכר.
2 כפות ברנדי. או ליקר אחר שאוהבהים. או תמצית וניל.
--------------------------------
לערבב הכל ביחד עד אשר הסירופ נמס.

אופן הכנת העוגה.;
לשים בקערה את הביצים. הסוכר. הקקאו. השוקולית. תמצית הרום . השמן ואבקת האפיה.- ולערבב. בעזרת מטרפה. 
 בקערה נוספת - לערבב-2 כוסות מים רותחים לשפוך על 100 גרם השוקולד השבור ולערבב עד אשר השוקולד נמס.
להוסיף לעיסת הביצים- חצי מכמות המים הרותחים (עם השוקולד המומס). ולערבב קצת. ואז להוסיף את כל כמות הקמח. ולערבב לעיסה חלקה. 
ולהוסיף לעיסה את שאר כמות המים ולערבב להומוגניות.
לשפוך את העיסה לתבנית אטומה מרופדת בנייר אפייה. ולאפות כ-40 דקות. (העוגה יוצאת גבוה). בתנור שחומם מראש ל-חום בינוני 160 מעלות. ולצנן.

אופן הרכבת העוגת;
ליישר מלמעלה את העוגה ו-
לחתוך ל-2 חלקים זהים את העוגה. (מי שרוצה שיחתוך ל-3)  
לשים חלק אחדשל עוגה  על צלחת הגשה. ולהרטיב אותה עם חצי מכמות הסירופ. 
למרוח   חצי מכמות הקצפת. ולפזר מעל את התותים בברנדי.  ומעל התותים למרוח עוד קצת קצפת כדי שהעוגה שתבוא מעל תצמד לקרם.
לכסות שוב בחצי העוגה הנותרת. להרטיב עם כמות הסירופ הנותרת. ולמרוח בצורה יפה את שאר הקרם לצפות גם בצדדים.
מי שרוצה.- יקשט מסביב בכ-75 גרם שוקולד מגורד בפומפיה. או עם שבבי קוקוס. או מה שתרצו.
לקשט בתחתית  מסביב לעוגה  בחצאי תותים. ומעל העוגה להניח תותים שלמים לקישוט.
בלילת העוגה לפני האפיה;
העוגה לאחר האפיה;
תותים מושרים בסוכר וברנדי.
העוגה חצויה ומורטבת בסירופ;
העוגה מרוחה בקצפת ותותים;
העוגה בשלמותה עם שבבי שוקולד חלב מגורד בפומפיה.

העוגה לאחר הפריסה.




תגובות