עוגת תפוחים מקורמלים עם מלית קרם פטיסייר

טארט טאטן -זוהי הגירסה שלי לטארט  טאטן  הידוע- תפוחים במילוי קרם פטיסייר וניל
אפויים בקרמל עינברי . על בסיס בצק עלים .
נהדר  להגשה -בחודשי החורף הקרים הגשה 
לתבנית אינגליש קייק - משומנת.

קרם פטיסייר וניל-המתכון בהמשך
בצק עלים בגודל 30X20 ס"מ
4 תפוחים גרנד סמיט בינוניים מקולפים
להשאיר אותם שלמים . ובתחתיתם ליצור שקע בעזרת כפית ולהוציא את הגלעינים.
כך שניתן למלא אותם בקרם הפטיסרי
לקרמל
200 גרם סוכר
קורט מלח
50 גרם חמאה
על  הגז -לשים בקלחת קצת מהסוכר  ואת קורט המלח ולבחוש עד אשר הסוכר נמס ולהוסיף בהדרגה את שאר הסוכר
כל פעם קצת ולערבב עד שנמס כך עד סוף הקירמול- ליצור קרמל בצבע עינברי יפה. ואז להוסיף את החמאה ולערבב עד שהיא נבלעת בעיסה .
לשפוך ישר ובזהירות  את הקרמל לתוך תבנית האינגליש. 
להניח את התפוחים על הקרמל כך שצד התפוח עם החור כלפי מעלה.
למלא את החורים בתפוחים  עם קרם הפטיסרי.
את הבצק העלים לשטח על השולחן למרוח אותו בשכבה דקה של קרם פטיסייר ולקפל ל-2 ולהניח על התפוחים שבתבנית.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות בערך 30-35 דקות עד אשר הבצק זהוב.
לחכות 5-7 דקות ורק אז להפוך את הטארט על תבנית. לקשט ולהגיש חם  עם קרם פטיסרי.
לקרם פטיסייר
250 מ"ל חלב.
2 ביצים שלמות.
75 גרם סוכר.
35 גרם קורנפלור
טיפת תמצית וניל טובה.
לשים את החלב בקלחת ולהביא לידי רתיחה.
לערבב בקערה נפרדת את הביצים הסוכר. והקונפלור.-ולשפוך בערך 1/3 כוס מתוך החלב הרותח לתוך עיסת הביצים ולערבב במהירות.(כך יוצרים השוואת טמפרטורה).
ולתוך הקלחת עם החלב הרותח לשפוך תוך כדי עירבוב את עיסת הביצים ולערבב כל הזמן במהירות עד אשר העיסה מסמיכה. ובועות עולות ממנה.ולכבות.





תגובות