עוגיות חמאה נמסות עם תמרים ואגוזים.


 
בצק חמאה נימוח. ונמס בפה ממולא עם תמרים אגוזים וצימוקים. עם קצת קינמון. מעוצב לצורת כיסונים קטנים.קל להכנה-יוצאים 30 עוגיות לערך.
את הבצק הזה הגיתי מאהבתי  הרבה לעוגיות תמרים עם אגוזים.
החומרים למילוי;
1 קופסאת ממרח תמרים.
50 גרם אגוזי מלך קצוצים.
50 גרם צימוקים.
1/2 כפית קינמון.
---------------------------------------
לערבב הכל ביחד.
קצת אבקת סוכר לפזור על העוגיות לאחר האפיה.

החומרים לבצק;
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות.
1/2 כוס אבקת סוכר.
1 שקית סוכר וניל.
1/4 כוס שמן.
3/4 כוס שמנת מתוקה.
1/4 כפית מלח.
1 כפית אבקת אפיה.
400 גרם קמח מנופה.
אופן ההכנה;
לשים בקערה את החמאה ואבקת הסוכר לערבב בעזרת כף עץ כדקה. עד שאין גושי חמאה. 
להוסיף את השמן . מלח. שמנת מתוקה. סוכר וניל. אבקת אפיה. לערבב .
ולבסוף להוסיף את כל כמות הקמח ולערבב ולבצק רך ונוח לעבודה.
אפשר כבר לעבוד עם הבצק.
לקחת כדורי בצק בקוטר4 ס"מ לערך  לרדד על שולחן מקומח קלות לקוטר של 6 ס"מ לערך. לשים באמצע הבצק - 1 כפית מילוי תמרים.
ולאסוף את שולי הבצק כלפי מעלה ולהדק קצת למעלה- ליצירת כמעיין כיסנים.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות. בערך 25-30 דקות. המאפה צריך להשאר עדיין  זהוב בהיר.
לאחר שמוציאים מהתנור לפזר ישר על העוגיות אבקת סוכר.

בצק גמור בקערה.
בצק מרודד על השולחן עם מילוי תמרים ואגוזים.
העוגיה מעוצבת כ-כיסון.
לאחר האפיה -כבר הספקנו לזלול.





תגובות